Използването на изкуствен сняг по време на предизвика значителни обществени

...
Използването на изкуствен сняг по време на предизвика значителни обществени
Коментари Харесай

Природозащитниците негодуват: Изкуственият сняг в Пекин руши природата

Използването на неестествен сняг по време на провокира обилни публични полемики, защото за неговото произвеждане се изисква голямо количество вода и сила. Те бяха възобновени след появяването на сателитно изображение на снега по пистите в китайската столица.
В специфичен отчет откриватели пресмятат, че за Игрите ще бъдат употребени минимум 1,2 милиона кубически метра неестествен сняг, който от своя страна ще изисква към 223 милиона литра вода за изработката му. За да създадат толкоз доста сняг, уредниците са конфигурирали 300 снежни оръдия, захранвани от 130 генератора с осем водни охладителни кули и три помпени станции.
Изкуственият сняг основава и редица други екологични проблеми – с цел да се усили оптимално „ дълголетието “ на подправения сняг, към водата се прибавят химикали, с цел да се предотврати топенето му. Тези химикали предизвикват обилни вреди на растенията, покрити от снега, а оттичането в реките може да засегне околните региони. Забавеното размразяване на изкуствения сняг може също да наруши държанието на растенията и животните, а шумовото замърсяване, основано от снежните оръдия, може да засегне локалната дива природа, пишат откривателите.
Съставът на изкуствения сняг също има значение за спортистите; той е съвсем 30% лед и 70% въздух, до момента в който естественият сняг се състои от 10% лед и 90% въздух. Тази разлика прави скатовете с неестествен сняг по едно и също време по-бързи и физически по-трудни от скатовете с натурален сняг, по които спортистите нормално упражняват, което може да препъне даже и най-опитните спортисти.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР