Изплуваха скандалните голи снимки, които през 1981 г. са забранени

...
Изплуваха скандалните голи снимки, които през 1981 г. са забранени
Коментари Харесай

Ето ги скандалните СНИМКИ на Ритон, цензурирани от Балкантон

Изплуваха скандалните голи фотоси, които през 1981 година са неразрешени за печатане върху виниловата плоча " Прегърни ме " на дует " Ритон "!

Наскоро ПИК писа за безмилостната цензура, на която " Балкантон " подлага авангардните за това време оферти на Катя и Здравко за обложката на плочата им. Комисията, която би трябвало да утвърди визията на хартиената опаковка, е шокирана от фрагментите, с които младото тогава семейство се надява да мине сред капките. И до момента в който в този момент актьори със съмнителни качества стават звезди с голота, преди време на разсъбличането не е гледано с положително око. Първоначално, Катя и Здравко оферират фотография, на която Здравко е гол, а Катя по бяла рокля с тънки презрамки, смъкната обилно, съвсем до кръста. Кадърът изрично е отритнат от българската звукозаписна компания с претекст, че е отвън рамките на благоприличието и публичния морал.

Второто предложение на дуета Здравко е облечен, по сако, а Катя - още веднъж гола до кръста. " Балкантон " отхвърля и тази фотография. Обложката е отпечатана едвам от третия опит. Условието фотографията да бъде утвърдена е да се виждат най-малко сантиметър-два от бялата рокля на едрогърдата ритонка.

Вече над 35 години " Ритон " не се осмели да покаже цензурираните фрагменти. Освен в техния персонален списък обаче фотосите са " дремели " и в сбирката на познавач на българската поп музика, които бе общителен да ги даде на ПИК. В началото на 80-те диското е в апогея си, а нежната половинка на дуета, който постоянно е бил с крачка пред другите, е с настоящата за епохата прическа със студено къдрене.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР