Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат

...
Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат
Коментари Харесай

Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат в реновирана сграда

Изпитите на претендентите за водачи в София ще се организират в реновирана постройка. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на откриването на залата в Областния отдел на ИА „ Автомобилна администрация " в София. По думите му, новите изпитни зали са отделени от главната постройка, в която са ситуирани чиновниците на регионалния отдел, което ще раздели потоците от хора. „ Това доста ще усъвършенства средата за работа на чиновниците, както и изискванията за претендентите при полагане на теоретичните изпити ", посочи Георги Тодоров.

Министърът уточни, че в реновираната постройка е обособено и място за изчакващите претенденти, с разполагаем хигиеничен възел, като е обезпечен елементарен достъп и за претенденти с увреждания. „ Капацитетът на всяка от двете зали е повишен с две изпитни места - от 11 на 13. На ден в София минават 6 групи на изпит. С новата организация ще бъдат изпитвани с 24 претенденти повече дневно. Продължаваме обновяването и в други дирекции. В Благоевград към този момент има нова изпитна зала, в едно с гише за обработка на административните документи ", добави министър Георги Тодоров.

На въпрос за напрежение измежду служащите на пристанище Варна поради предстоящи съкращения, министърът сподели, че няма да има редуциране на чиновниците в врата. „ Това мое решение беше обявено по време на среща с КНСБ. Същото разгласих и пред борда на шефовете при визитата ми в пристанището. Те би трябвало да търсят други запаси и благоприятни условия за развиване на врата ", съобщи министър Георги Тодоров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР