Изписани са много книги за Втората световна война, а още

...
Изписани са много книги за Втората световна война, а още
Коментари Харесай

Един от най-смешните сериали се завръща в ефир

Изписани са доста книги за Втората международна война, а още повече филми са снимани по тематиката. Войната е обсъждана от всички вероятни ъгли, само че никой не я е представял по метода, по който го прави комедийният сериал " Ало, ало ". От 29 февруари зрителите на bTV Comedy ще могат да се насладят още веднъж на един от най-успешните английски сериали за всички времена, който продължава да се радва на голям зрителски интерес по целия свят към този момент над 40 години. Епизодите ще се излъчват всяка делнична вечер от 23:00 ч., както и през уикендите от 19:00 ч.

" Ало, ало " среща феновете с куп запаметяващи се облици, измежду които е Рене Артоа (Гордън Кей) - притежател на кафене в дребното френско градче Нувийон по време на Втората международна война. По стичане на занимателни условия, то се трансформира в център и до известна степен щаб на френската опозиция.

Рене води живот, изпълнен с комични и парадокси обстановки, лавирайки сред германците и френската Съпротива, както и сред жена си и любовниците си. Германската войска е обсебила заведението му, а той се пробва, въпреки и несполучливо, да оказва помощ на Съпротивата, укривайки двамата натрапени му английски военни водачи и радиопредавател на горния етаж. Освен всичко останало, Рене се въвлича и в опазването на скъпа картина - " Грешната Мадона с огромните бомби ". Истинският проблем на Рене обаче е неговата брачна половинка Едит, която към момента не знае за случките му с двете му сервитьорки.

Другите основни герои са мадам Фани - тъщата на Рене, мосю Льоклер - измамник и пианист, както и някогашен ухажор на мадам Фани, мосю Алфонс - траурен сътрудник, който ухажва Едит, полицай Крабтрий - британски сътрудник, който се преструва на френски служител на реда с ужасяващ френски, както и британските летци Феърфакс и Карстиърс. От " немска страна " са лейтенант Грубер, за който има клюки, че си пада по Рене, редник Хелга Герхарт и генерал Фон Клинкерхофен.

Интересното е, че с комичните обстановки, които сериалът преглежда, той по никакъв метод не желае да принизи действителните събития от интервала, а по-скоро идва като подигравка на военните драми, които заливат дребния екран на Англия преди няколко десетилетия. Колоритните герои и техните незабравими изречения, неуместните обстановки и британският комизъм с френски акцент трансформират деветте сезона на сериала в една от най-гледаните и известни комедии за всички времена. Персонажите в " Ало, ало " стават емблематични за актьорите, които са ги изиграли, и няколко десетилетия след старта на първите фотоси на сериала лицата им са все по този начин разпознаваеми и обичани. Гордън Кей даже издава книга " Рене и аз: Нещо като автобиография ".

Много колоритни и крилати изречения като: " Слушайте деликатно, няма да дублирам ", " Ама, че си глупава " и " Добрютро " ще се завъртят още веднъж в ефира на bTV Comedy с обичания на генерации българи " Ало, ало ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР