Актьорът Антъни Хопкинс, който е двукратен носител на награда Оскар,

...
Актьорът Антъни Хопкинс, който е двукратен носител на награда Оскар,
Коментари Харесай

Антъни Хопкинс ще играе в нов биографичен филм, ето в чия кожа ще трябва да влезе

Актьорът Антъни Хопкинс, който е повторен притежател на премия " Оскар ", ще се превъплъти в облика на великия композитор от XVIII век - Георг Фридрих Хендел в нов филм, научи  Sofia24.bg . От classicfm.com оповестиха, че продукцията е със заглавие " Кралят на Ковънт гардън ". Джордж Фридрих Хендел, който е роден в Хале (днешна Германия) и по-късно става натурализиран британец, е една от най-успешните музикални фигури на XVIII век.

В новообявения филм  " Кралят на Ковънт Гардън " известният актьор сър Антъни Хопкинс ще изиграе великия композитор, който е написал епичната си хорова творба  " Месия " единствено за 24 дни през лятото на 1741 година.

Самият Хопкинс има тясна връзка с класическата музика, защото стартира да свири на пиано на шестгодишна възраст, преди да учи в Кралския уелски лицей по музика и драма в Кардиф. Той взе участие във филма  " Двамата папи "  от 2019 година като свири на пиано и даже е имал валс, който е написал, изпълнен от Андре Рийо и неговия оркестър.

Режисьор е Андрю Левитас, а сюжетът е на Тим Слоувър.  " Месия " на Хендел, върху който ще се концентрира филмът, включва известния хор " Алелуя ".

" Кралят на Ковънт Гардън " би трябвало да излезе в края на есента на 2025 година, като продуцентската компания на кино лентата го дефинира като " мощно възвишен празник на гения, нарушаващ всички правила, с цел да сътвори химн, въодушевяващ известното въображение на международната аудитория ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР