Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов разпореди досъдебното производство

...
Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов разпореди досъдебното производство
Коментари Харесай

Сарафов възложи разследването на смъртта на Ферарио Спасов на Окръжна прокуратура Ловеч

Изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов разпореди досъдебното произвеждане за тежкия пътен случай, при който на 11 ноември 2023 година почина футболният треньор Ферарио Спасов в региона на с. Шереметя, община Велико Търново, на Окръжна прокуратура – Ловеч, оповестиха от държавното обвиняване.

Върховна касационна прокуратура стартира инспекция на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвинения Н.П. по формираното досъдебно произвеждане без да са регистрирани степента на социална заплаха на закононарушението и други данни за личността на обвинения.

„ В случая се касае за досъдебно произвеждане от публичен интерес, при управлението и надзора на което се оказва засилен публичен напън, довел до подозрение за преднамереност и заинтригуваност при практикуване на функционалностите по следствието “, се показва в постановлението на и.ф. основен прокурор.

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР