Изпълняващият длъжността посланик на Украйна в Армения се удави в

...
Изпълняващият длъжността посланик на Украйна в Армения се удави в
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в Армения се удави в езеро

Изпълняващият длъжността дипломат на Украйна в Армения се удави в езерото Севан, съобщи организация УНИАН, като се базира на информация на формалната страница на министерството на външните работи на Украйна.

" С надълбоко огорчение оповестяваме за трагичната гибел на 13 август 2023 година на опитния и висококвалифициран посланик, краткотрайно изпълняващ длъжността дипломат на Украйна в Армения, Александър Анатолиевич Сенченко ", се споделя в известието. По-рано арменските медии съобщили за гибелта на мъж в езерото Севан, цитирайки локалната избавителна работа.

Тя е уведомила, че на 13 август, в 20:17 ч. локално време, дежурни спасители на плажа на езерото Севан са забелязали, че човек, плуващ на 25 метра от брега, е липсващ. " Спасителите са се притекли на помощ и са извадили индивида от водата. Пристигналият на място екип на Спешна помощ е установил гибелта му ", гласи информацията в арменските медии.

Сенченко почнал работа в украинското министерство на външните работи през 2003 година, като е заемал разнообразни длъжности в структурата на Първо и Шесто териториално ръководство, Департамента по евроатлантическо съдействие и нови провокации, в канцеларията на министъра, както и в дипломатическите задачи на Украйна в Русия, Азербайджан и Армения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР