Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов няма да оттегля от

...
Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов няма да оттегля от
Коментари Харесай

Сарафов няма да оттегля исканията на Гешев за депутатски имунитети

Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов няма да отдръпва от Народното събрание настояванията за събаряне на депутатски имунитети, които Иван Гешев внесе малко преди да бъде уволнен от поста. Това сподели пред Сарафов.

Преди седмица той от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за краткотраен основен прокурор. Тогава той разяснява, че ще се преценя дали за четири депутатски имунитети " са обосновани или са част от политическите закачки на някогашния основен прокурор с политиците ".

След тази поръчка на Сарафов съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков сподели,. Той беше пожелан от Гешев по изненадващо възроденото дело, че погрешно е заявил, че има единствено българско поданство, преди да стане длъжностен министър на стопанската система през 2021 година

Междувременно Народното събрание, която да прегледа настояванията на Гешев за имунитетите на Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ, и на Димитър Аврамов от Движение за права и свободи.

Главният обвинител на Борисов поради делото " Барселонагейт ", обвързвано със скица за пране на пари в Испания. Имунитетът на Александров пък поради следствие на блудничество с 14-годишно дете.

Впоследствие по предложение на Движение за права и свободи към активността на комисията беше добавено, че тя ще разиска и имунитета на Аврамов, който поради дело за търговия с въздействие от 2019 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР