Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на

...
Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на
Коментари Харесай

Tesla водят преговори за първата си фабрика в Китай

Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е... към профила разкри късно нощес, че организира договаряния с държавното управление в Шанхай с желанието да отвори първата си фабрика на територията на Китай. Това би било огромна крачка както за американската софтуерна компания, по този начин и за развиването за промишлеността в Китай.

Ходът на Мъск е предстоящ предвид на евентуалните изгоди за компанията му. За първи път той загатна за проектите си да разшири производството на коли Tesla в Китай през октомври, 2015 година.

Според Bloomberg компанията към този момент е в напреднали диалози, само че първата стъпка към реализирането на плана е Tesla да подписа договорка с локална автомобилна компания, както вършат всички непознати производители в рамките на Китай. Като задгранична компания Tesla може да има най-вече 50% от сдружението с локалната компания.

Най-големият печеливш от фабриката на компанията в Китай обаче евентуално ще бъдат жителите. По думите на Мъск, в случай че Tesla стартира да създава колите в Китай, това може да понижи цената, която клиентите заплащат, с една трета поради високите мита и такси, които са заплащани при импорт все още и след това са поемани от клиентите.

За притежателите на Tesla пазарът в Китай е от много огромно значение. През миналата година там се генерираха почти 15% от приходите на Tesla - съвсем двойно повече по отношение на 2015-а. След изявлението на Мъск нощес акциите на Tesla скочиха с 1.65% и доближиха 382.61 $ за акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР