Изпълнителният директор на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън публично

...
Изпълнителният директор на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън публично
Коментари Харесай

Женската тенис асоциация защити Серина след скандала във финала на Ю Ес Оупън

Изпълнителният шеф на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън обществено отбрани Серина Уилямс след абсурда сред американската тенисистка и съдията на стола Карлос Рамос по време на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Японката Наоми Осака доближи до първата си купа в шампионати от Големия шлем след чиста победа над Уилямс, само че финалът в Ню Йорк бе запомнен с разпрата сред някогашната номер 1 в света и Рамос. След дуела мненията в света на тениса бяха разграничени, като съгласно някои държанието на Серина е било неприемливо, само че доста считат, че Рамос е бил излишно непоколебим към американката и е посочил двоен стандарт. Именно това мнение поддържа и Саймън.

" WTA поздравява заслужената шампионка Наоми Осака за страхотното достижение. Този мач още веднъж изведе на напред във времето въпроса дали съдиите не оферират разнообразни стандарти по отношение на мъжете и дамите. WTA има вяра, че не би трябвало да има разлика в стандарта на толериране на изразените страсти от мъжете и дамите.

Ние работим интензивно, с цел да създадем по този начин, че всички играчи да са третирани по идентичен метод. Не имаме вяра, че това се случи през вчерашния ден. Също по този начин имаме вяра, че казусът с треньорските директиви би трябвало да бъде позволен и това би трябвало да бъде разрешено във всички мачове. WTA поддържа треньорските директиви посредством правилото си за слизане на треньорите на корта ", разяснява Саймън. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР