Изпълнителният директор на ДКК си подаде молбата за освобождаване по

...
Изпълнителният директор на ДКК си подаде молбата за освобождаване по
Коментари Харесай

Нинова: Директорът на ДКК си подаде молбата за освобождаване по собствено желание - ВИДЕО

Изпълнителният шеф на ДКК си подаде молбата за освобождение по лично предпочитание. Това сподели пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министъра на стопанската система Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.

Нинова отговори на въпрос за какво е освободила борда на Държавната консолидационна компания. " Изпълнителният шеф си подаде молба за избавление по лично предпочитание. Смених и останалите членове на борда, т.е. целият ръб е заменен. Искам да усъвършенствам работата на държавните предприятия. Знаете какви проблеми има там с язовири. Прецених, че желая нов състав на борда, с който да усъвършенстваме работата ", сподели още Нинова.
Нинова: Политиката на потребителите ни е безспорен приоритет
„ Политиката на потребителите ни е безспорен приоритет. Бих желала да изградим дълготрайно съдействие с омбудсмана по политика...
Прочети повече
Тя съобщи, че е поискала цялостна инспекция на ДКК.

" Тези предприятия са в капитала на ДКК. Техните активи са вкарани в капитала на ДКК. От тяхно име ДКК е получила заем от ББР. Не е елементарно просто с едно решение с лека ръка да кажем разпускаме ДКК. Това са много комплицирани процеси, които са навързани, в които вземат участие Държавната банка, всичките активи на тези предприятия. Една такава промяна би била комплицирана и аз не бих бързала с нея ", сподели още Нинова.

По думите й всичко е допустимо и може да се направи, само че би било дълъг развой и съгласно нея би затруднило главната цел - излекуване на държавните предприятия.

Цялото управление на Държавната консолидационна компания бе заменено с решение на Нинова на 8 февруари.
Закриват Държавната петролна компания
Държавната петролна компания ще бъде закрита. Това съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова по време на съвещание на икономическата комисия...
Прочети повече
Корнелия Нинова разяснява и тематиката с разпита на премиера Кирил Петков. Според нея се преекспонира тази тематика. " Всяка власт, изпълнителна, законодателна и правосъдна, е длъжна да се включи в пълномощията си в битката с корупцията и задкулисието. За мен огромният проблем е заровен в тази постройка и той е в лобисткото законодателство. Предишни години правихме описи с лобистки закони. Когато корупцията е заложена в основата на закона, по-късно която и да е власт, не може да се пребори. Според мен от тук би трябвало да стартира огромната борба, огромната смяна в правосъдната система и по-късно всеки там, където се намира, да спомага ", съобщи още Корнелия Нинова.

По думите й единствено с общи старания може да се оправят с това, а в случай че едната власт прави номера на другата, ще се боксува.

" Промяната в прокуратурата и огромната смяна в правосъдната власт би трябвало да стартира от тук. Дали ще се споделя основния прокурор Гешев, Петков или Иванов, когато в закона не са заложени контролни органи и функционалности върху работата му, нещата ще не престават по същия метод. Поне от 5 години молим за правосъден надзор върху актовете на основния прокурор.

Добре е да се смени Гешев, ние сме му желали оставката. Ако разпоредбите, законите и редът останат в същия тип, то нищо значително не сме трансформирали ", съобщи още Нинова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР