Изнесе информация за закононарушения от сегашния директорБившият министър на здравеопазването

...
Изнесе информация за закононарушения от сегашния директорБившият министър на здравеопазването
Коментари Харесай

Костадин Ангелов отрече да има злоупотреби при ремонти в „Александровска“ болница

Изнесе информация за престъпления от настоящия шеф

Бившият министър на опазването на здравето и народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов на брифинг в Народното събрание отхвърли изказвания за злоупотреби при възлагане на поправки в "Александровска " болница, до момента в който той е бил неин шеф, и изнесе информация за престъпления от настоящия шеф.

"В общественото пространство се популяризира информация от Групово дело "Национална полиция ", в която има погрешни изказвания за злоупотреби по отношение на възлагането на поправки в "Александровска " болница, по времето, когато бях неин шеф - това е следващият спешен политически пи ар на Бойко Рашков ", разяснява някогашният здравен министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че на въпрос на сътрудника му Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС) към министъра на опазването на здравето е получена информация за консултантски контракти, подписани от сегашния шеф на лечебното заведение с юридически лица. Даде за образец контракт с адвокатско сдружение на стойност 3000 лева за 20 работни часа на месец, а над избраното за месеца време - в допълнение по 234 лева за отработен час. "Има други четири контракта с разнообразни сдружения за енергийно проучване на постройките, всеки на стойност над 35 хил.лв. ", добави Костадин Ангелов.

По думите му това потвърждава развой на делене на публични поръчки, ето за какво той е изпратил писмо до министъра на опазването на здравето, който на собствен ред е назначил одит. В одитния отчет се споделя, че въпросните четири контракта съставляват повсеместен развой, включващ обособени стадии, и надлежно общата стойност на четирите контракта възлиза на над 143 хиляди лева с Данък добавена стойност, уточни депутатът. Общата стойност на тези контракти, без Данък добавена стойност, попада в праговете на член 20, алинея 3 т. 1 от Закона за публичните поръчки и изисква провеждането на поръчка посредством събиране на оферта с публикация или покана до избрани лица, добави той. Изложеното значи, че възложителят е позволил делене на поръчката по реда на закона, с което не са спазени редица членове, цитира умозаключение на одитния орган Ангелов. Освен това било открито и позоваване на анулирани законови текстове, с цел да се вземат, съгласно него, пари от лечебното заведение.

През февруари т.г. с входящ номер той е уведомил Министерство на вътрешните работи за одитния отчет, само че досега министър Бойко Рашков мълчи, по думите на Ангелов, за тези престъпления. Очаквам същата персонална ангажираност, жар в дейностите на министър Рашков, с цел да предприеме незабавни дейности по тези престъпления, разяснява някогашният здравен министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР