Изненадващо, макар вчера да бе ден на жертвите на комунистическия

...
Изненадващо, макар вчера да бе ден на жертвите на комунистическия
Коментари Харесай

След призив на Костадинов Възраждане и ИТН станаха да почетат жертвите на режима преди 1944 година

Изненадващо, въпреки през вчерашния ден да бе ден на жертвите на комунистическия гнет, през днешния ден част от депутатите взеха решение да почетат жертвите на режима преди 1944 година. 

Това стана след апел на Костадин Костадинов.

Здравният министър незабавно да си подаде оставката през днешния ден, не тъй като тя носи директна виновност за това, което се случи в болничното заведение във Враца и се случва в други лечебни заведения, а тъй като е човек с морал. В този случай би трябвало да понесе отговорност, защото този протокол, въведен от предходни министри, можеше да бъде анулиран до момента 100 пъти. Зависи от един човек, един автограф, няма потребност от решения в Народното събрание, няма потребност от особено съвещание на Министерския съвет. Ако го направи, един човек, един автограф и доста хора ще получат късмет за живот. Смятам, че това е честен акт, който министърката би трябвало да изрази през днешния ден.

Това сподели водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов от парламентарната естрада. 

Второто нещо, което желая да направя, желая да прикани всички тук да станат на крайници и да почетат с минута безмълвие жертвите на здравния режим, по този начин да го назовем, или жертвите на здравната ни система. Защото през вчерашния ден доста хора с престорено двуличие почитаха паметта на комунистически режим. Друг е въпроса, че нямаме ден наизуст за жертвите на режима преди 44-та година, което не е вярно и което не е редно, тъй като необявената революция в България вземаше жертви от двете страни в продължения десетилетия и когато има памет единствено за една часта от жертвите, а не за другата, тази страница няма да се затвори в никакъв случай, добави Костадин Костадинов.

На неговия зов за минута безмълвие се озоваха депутатите на " Възраждане " и " ИТН ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР