Изненадващи политически обединение в четвъртък – БСП започна преговори с

...
Изненадващи политически обединение в четвъртък – БСП започна преговори с
Коментари Харесай

Подготовка за изборите: Голямо ляво обединение и нова патриотична коалиция

Изненадващи политически обединяване в четвъртък – Българска социалистическа партия стартира договаряния с някогашни знакови членове на партията, а Вътрешна македонска революционна организация, „ Воля “ и НФСБ оповестиха, че ще се явят дружно на изборите на 11 юли.

Голямото ляво обединяване към момента не е реалност, само че към този момент е известно, че Българска социалистическа партия беседва с „ Движение 21 “ на Татяна Дончева, АБВ с основател Георги Първанов и водач Румен Петков и „ Нормална България “ с ръководител Георги Кадиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Самият Кадиев удостовери през обществените мрежи: „ Потвърждавам, че водим договаряния за общо присъединяване на идните избори. Не сме стигнали до край, само че съм уверен, че би трябвало да намерим формула “, написа той.

Снимка: btvnovinite.bg

А водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова загатна пред актива на партията във Враца: „ Досега се разделяхме на база на предишното. Нека в идващия парламент партиите на смяната се обединим на база бъдещето “, съобщи тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Лидерът на „ Изправи се.БГ “ – Мая Манолова, която работеше с „ Движение 21 “ на Дончева, разяснява във „ Facebook “, че трансферният прозорец за партиите е отворен.

„ Партиите, с които се явихме на изборите, са три. Коя от тях с кого преговоря е решение на техните органи, което не ин ангажира “, написа тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Друго обединяване към този момент е несъмнено – сред Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и „ Воля “. Лидерите на партиите няма да вземат участие в листите, както предложи Вътрешна македонска революционна организация.

„ За да може да се направи необятно обединяване и да не тежи това напрежение, което са основали между тях “, изясни аргументите Юлиан Ангелов.

Трите партии се сплотяват към 10 правилото, измежду които национално помиряване, недопускане на Движение за права и свободи във властта и отбрана на обичайното българско семейство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР