Изненадващ скок в продажбите за третото тримесечие на годината отбеляза

...
Изненадващ скок в продажбите за третото тримесечие на годината отбеляза
Коментари Харесай

Куклата Барби донесе незапомнен скок на печалба на собственика си

Изненадващ скок в продажбите за третото тримесечие на годината означи компанията за детски играчки Mattel и предвижда още по-голям растеж по време на празничния сезон, до момента в който търговците на дребно запълват рафтовете си с кукли Барби и други играчки.

Нетната облага на производителя е достигнала 316 млн. $ – скок с 348% по отношение на година по-рано, съобщи ДПА. Средствата са най-вече вследствие на търсенето на колички и кукли Барби. Нетните продажби за тримесечието са за 1.6 милиарда $ и бележат нарастване с 10% в съпоставяне със същия интервал през 2019 година.

На фона на пандемията от COVID-19, принуждаваща огромна част от учебните заведения в Съединени американски щати да организират уроци онлайн, родителите се насочиха към играчките, с цел да избавят децата си от скуката, увеличайки продажбите на веригите Walmart и Target, написа „ Ройтерс “.

Главният изпълнителен шеф на Mattel, Анон Крейц, чака продуктите на марката Барби да са измежду най-продаваните към Коледа, само че предизвести за евентуални провокации към доставките. „ Не можем да сме сигурни, че ще отговорим напълно на повишаването на потребителското търсене “, изясни той по време на диалог с анализатори. Нетните продажби на известните кукли са достигнали 532.2 млн. $ за последното тримесечие, отбелязвайки растеж от 29%, най-големия от 2003 година насам.

Компанията регистрира поправена облага от 95 цента на акция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР