Изненадите в този кръг на шампионата продължават с пълна сила.

...
Изненадите в този кръг на шампионата продължават с пълна сила.
Коментари Харесай

Славия надигра тотално Левски насред Герена и триумфира в най-старото столично дерби

Изненадите в този кръг на шампионата не престават с цялостна мощ. След като през вчерашния ден ЦСКА загуби против новаците от Царско село, в неделния следобяд същата орис сполетя и другия гранд - Левски. " Сините " изгубиха семейството си на Славия с 1:2 в огромното столично дерби. Победата за селекцията на Златомир Загорчич обаче не би трябвало да бъде категоризирана като сърпрайз, защото " белите " бяха по-добрият отбор на " Герена " и заслужиха оптимално трите си точки.

В воин за гостите се трансформира нападателят Ивайло Димитров, разписал се по един път в двете полувремена. Той беше близо и до реализирането на хеттрик, само че устремът му бе спрян от страничната греда. Между тези голове за Левски се разписа Найджъл Робърта. Вековниците обаче бяха прекомерно пасивни в офанзива и по този начин разочароваха своите многочислени почитатели. Те остават без триумф в формален мач от началото на календарната година, а също по този начин не се възползваха и от грешките на директните им противници за второто място ЦСКА и Локомотив (Пд).
 Снимка 469468
Източник:

В трети следващ дуел, левскарите приключиха срещата с човек по-малко поради пряк червен картон на Дени Алар.

Двубоят в неделния следобяд стартира много интензивно, като двата столични отбора демонстрираха предпочитание за сполучливи офанзивни акции още от първата минута. Първоначалните им опити обаче приключваха с няколко провалени устрема за извеждащи пасове.

Паулиньо показва добра скорост по фланга в 5-ата минута. Бразилецът елементарно се оправи със съпротивата на Попадийн, само че последвалият му паралелен пас не откри никой към точката на дузпата.
 Снимка 469465
Източник:

Домакините бяха шокирани в 7-ата минута, когато съвършена композиция на Славия завърши с попадение в тяхна изгода. Младият Филип Кръстев потвърди, че се намира в отлична форма, откакто разсече неуверената отбрана на левскарите с подаване за Ивайло Димитров. Таранът започва на ръба на засадата и самичък против Миятович елегантно матира черногореца за 0:1.

Славия пропиля неповторимата опция да удвои своята преднина в 13-ата минута. Липсата на синхрон в отбрана разреши на Емил Стоев да пробие рисково покрай аутлинията, след което подаде за Димитров. Таранът елегантно се освободи от Живко Миланов, само че от метър направи може би по-трудното и шутира право в главата на съперниковия пазач.
 Снимка 469470
Източник:

Неприятните вести за Петър Хубчев станаха с една повече в 17-ата минута, когато му се наложи да прави насилствена промяна. Емил Стоев несъзнателно стъпи върху главата на Паулиньо, а изобилното кръвотечение в тази област на крилото попречва и присъединяване му в остатъка от дербито. Така на негово място се появи Дени Алар.

Найджъл Робърта разочарова почитателите на Левски, откакто в 20-ата минута имаше положителната опция да възвърне паритета. Цялата офанзива беше доста добре развита от Спиерингс, само че ударът на тъмнокожия стрелец някак неестествено отиде обратно, вместо напред.
 Снимка 469480
Източник:

Славия продължи да бъде тимът с по-опасните голови положения. В 25-ата минута " белите " отново се разминаха с ново попадение. Филип Кръстев финтира елементарно Костов и получи опцията да шутира от дребен ъгъл. Миятович направи избавяне с крайник, а при добавката си с глава Галин Иванов насочи малко над горната греда.

Радостни възгласи огласиха " Герена ", откакто Левски стигна до равенството в 26-ата минута. Дени Алар центрира от корнер, Найджъл Робърта се измъкна от персоналния си надзирател и с глава не остави никакъв късмет на Стергиакис за 1:1.
 Снимка 469484
Източник:

Нуно Рейш сътвори груба самостоятелна неточност в 41-ата минута. Португалският защитник подари кълбото на Ивайло Димитров, който от своя страна разпростра отлична контра за " белите ". В последна сметка численото предимство беше употребявано и Филип Кръстев остана самичък против Миятович. Младокът обаче не устоя на напрежението и стреля в тялото на " синия " пазач.

Треньорският щаб на Левски имаше съществени искания към основния арбитър Волен Чинков. Те бяха за това, че имащият жълт картон Петър Патев направи ново жестоко нарушаване, което обаче не докара до неговото изпъждане в 42-ата минута. Най-деен в своите митинги беше " синият " треньор Петър Хубчев.
 Снимка 469487
Източник:

Левски оцеля малко след подновяването на играта, когато шансът беше с тях след удар на Димитров. Нападателят насочи технично към далечния ъгъл, само че страничната греда се оказа правилен съдружник на Миятович.

Страхотната игра на Славия след почивката разумно докара и до втори гол в тяхна изгода. Галин Иванов получи топката по фланга, след което доста майсторски преодоля статичния Деян Лозев. Оттук насетне българският национал свърши своята работа, предоставяйки топката паралелно на голлинията за Димитров, който въпреки и от втория опит, още веднъж огорчи " синия " конкурент.
 Снимка 469492
Източник:

Въпреки, че Левски изоставаше в резултата, Славия беше тимът, интензивно търсещ нов гол. В 74-ата минута на Милан Миятович още веднъж му се наложи да излиза надалеч от своята голлиния, с цел да поправя неточности на защитата. Миг по-късно опразнената му врата можеше да бъде изумена от Ивайло Димитров, само че ударът му попадна в тялото на Деян Лозев.

До края безпомощността на Левски в нападателен проект беше отчетлива. Това очевидно изнерви футболистите на домакините, които прекомерно елементарно се подаваха на провокации. При една от тях Дени Алар ритна без топка Янис Карабельов и по този начин " сините " приключиха мача с човек по-малко.
 Снимка 469486
Източник:

В идващия кръг от шампионата на Левски следва посещение на предпоследния Ботев (Враца). Славия приема на собствен терен Ботев (Пд).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР