Изнасянето на ИТ поддръжката позволява на бизнеса да се фокусира

...
Коментари Харесай

BLD заложи на изнесена ИТ поддръжка с N-Able


Изнасянето на ИТ поддръжката разрешава на бизнеса да се концентрира върху главната си активност
(снимка: CC0 Public Domain)

С троително-инвестиционната компания BLD, позната със знаковите си здания, довери ИТ поддръжката на ресурсите си на българската компания Мнемоника, която от 15 години работи с фокус върху киберсигурността. Технологичното решение се базира на продукта N-Able и услугите на система за киберсигурност SOC.

Мнемоника поддържа сървърите на BLD от над 10 години. „ В началото съществена бе поддръжката на виртуалните сървъри, в този момент към този момент е изнесена и крайната поддръжка към тях ”, описа Йордан Ангелов, финансов шеф в BLD. Проектът включва цялостна ИТ поддръжка на ресурсите на BLD – систематична администрация, виртуални сървъри, компютри, съоръжение в конферентните зали, мобилни устройства и други

С изнасяне на ИТ поддръжката екипът на BLD има опция да се концентрира върху главната си активност, до момента в който в това време e спокоeн, че всички устройства работят оптимално и са надеждно предпазени. Голямо улеснение за компанията, че не са подвластни от един човек и могат да разчитат на цялостен екип от хора, който да реагира когато и да е (24х7).

Друго преимущество е, че се реализира непрекъснат мониторинг на услугите. Внедрена е и тикетинг система, която ще бъде и надградена в бъдеще. Контактът е главно онлайн през нея. Всеки компютър има внедрен сътрудник и може да се реагира навреме и в доста къси периоди.
още по темата
„ По този метод не се постанова физическо наличие в офиса, съкратява се и времето за реакция. Това е доста комфортно, изключително в този момент, когато работната среда е хибридна и доста по-динамична. Обратната връзка от сътрудниците е доста позитивна, запитванията се обработват доста бързо – няма неуреден проблем (тикет) в границите на ½ – 1 час ”, показа ИТ мениджърът на BLD – Десислава Нешева.

Продуктът на N-Able е предложен от екипа на Мнемоника като най-подходящо решение за отдалечена поддръжка и отдалечено обслужване. „ Всичко работи сполучливо – и като технология, и като развой на взаимна работа. Виждат се хардуерните спецификации, внедрения програмен продукт и както към този момент споменахме, могат да обслужват всеки преносим компютър и настолен компютър отдалечено ”, добави Нешева.

При нужда поддържащият екип може да обнови операционната система, като ъпдейтите се утвърждават отдалечено, обясниха от Мнемоника. Ако се изисква рестарт на компютъра, то тогава времето се задава по график. Допуска се и рестарт „ незабавно ”, като потребителят бива предизвестен, с цел да запази настоящите документи. По същия метод могат да не разрешават „ неприятните ” ъпдейти, в случай че е открито, че даден ъпдейт нарушава работата на система.

N-Able разрешава да се правят редица инспекции за настоящото положение на софтуера/хардуера, като да вземем за пример дали антивирусната стратегия е актуализирана с последните дефиниции, равнище на употребяваните запаси – като RAM памет, дисково пространство и така нататък

Вече е основан проект за надграждане на много нови услуги в BLD. Целта е внедряване на цялостна ИТ система и усъвършенстване активността и главната работа на екипа на компанията, описа Десислава Нешева. Планира се прекосяване към Azure, OneDrive, внедряване на дейна папка с ръководство на правата на потребителите. Проектът ще се надгражда, като главен фокус ще бъде подложен и върху инструментите за колаборация (Teams) и опцията в действително време няколко индивида да работят върху един и същи документ.

Планира се и прекачване на местни сървъри към облачна среда. „ Изграждането на файлов сървър, който не е местен, а е в облака и разрешава работа с документите отвред е значимо нещо за нас, което желаеме да реализираме в границите на 3-6 месеца ”, показа Йордан Ангелов.

Екипът на BLD разчита на Мнемоника и за мониторинг на мрежата от позиция на киберсигурност и отбрана. От повече от година употребяват решението за киберсигурност SOC. Наблюдават се сървърите за оптимално ранно попречване за нежелана интервенция и офанзиви против тях и се подхващат своевременни дейности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР