Изминаващата година беше трудна финансова година за крипто милиардерите, след

...
Изминаващата година беше трудна финансова година за крипто милиардерите, след
Коментари Харесай

5 крипто крале и техните шеметни провали през 2022 година

Изминаващата година беше сложна финансова година за крипто милиардерите, откакто пазарът претърпя срив на криптото за трилиони долари. Това докара до хиляди правосъдни каузи, до момента в който вложителите се пробват да възстановят изгубените си милиарди.

Най-богатите крипто водачи са изгубили общо 112,7 милиарда щатски $ единствено тази година. Но кое от най-големите имена на криптовалутата е изгубило най-вече? Класацията е направена от South China Morning Post.

1. Чангпенг Жао - 82 милиарда щатски $

Той е прочут като китайския крипто крал, само че 2022 не беше годината на краля. Според Crypto Presales той е изгубил към 82 милиарда щатски $. Изпълнителният шеф на Binance загуби парите, откакто цените на крипто активите се охладиха. Но Жао към момента е най-богатата фигура в крипто света, с настоящо чисто положение от 14,6 милиарда щатски $. Това е голям спад от предстоящото му чисто положение от 96,5 милиарда щатски $ единствено предходната година.

Китайският крипто крал Жао е роден в Дзянсу в Китай, само че се реалокира в Канада с родителите си, когато е на 12 години. Той основава Binance в Сингапур и трябваше да реалокира централата на компанията няколко пъти заради регулации. В последна сметка Binance се трансформира в компания без централа.

2. Сам Банкман-Фрайд - 23 милиарда щатски $

Колапсът на крипто борсата FTX остави създателят й Сам Банкман-Фрайд съвсем без активи. Той без излезе без популярност от клуба на милиардерите на Forbes. Преди срутва положението на изпълнителния шеф на FTX се прави оценка на 26 милиарда щатски $. Неговите дялове във FTX и крипто комерсиалната къща Alameda бяха най-ценните му активи. Той загуби зашеметяващите 23 милиарда щатски $ единствено за три седмици, до момента в който борсата се бореше с ликвидност, а известният като човеколюбец мъж е разследван в Съединени американски щати и други страни за вероятни нарушавания с скъпи бумаги, оповестява Forbes Advisor.

Наскоро, преди да го задържат, Банкман-Фрайд разгласи през Business Insider, че " нямa пpeдcтaвa " ĸaĸвo e cъcтoяниeтo нa личнитe мy финaнcи cлeд ĸoлaпca. " Hямaм пpeдcтaвa. He знaм. Имax 100 000 дoлapa в бaнĸoвaтa cи cмeтĸa пocлeднo, ĸoгaтo пpoвepиx. "
 Шефът на банкрутиралата FTX: имам единствено $100 000 в сметката си. От $26 милиарда преди колапса на криптоборсата
Шефът на банкрутиралата FTX: имам единствено $100 000 в сметката си. От $26 милиарда преди колапса на криптоборсата

По думите му " всичко ", което е имал, е обвързвано с към този момент банкрутиралата компания

3. Гари Уанг - 1,7 милиарда щатски $

Уанг е съосновател на FTX, който загуби към 1,7 милиарда щатски $ след колапса на крипто борсата. Той беше най-младият човек, който се появи в листата на 400-те най-богати на Forbes през 2022 година Нетното му положение в този момент възлиза на към 4,2 милиарда щатски $, съгласно обявата.

По подигравка на ориста, Уанг постоянно влизаше в заглавията на медиите, тъй като беше неосезаем, за разлика от своя бизнес сътрудник Банкман-Фрайд. Според CoinDesk двамата са другари от детството си и са се срещнали на учебен лагер по математика, а по-късно стават съквартиранти в университета в MIT. Уанг е работил в Гугъл.

4. Браян Армстронг - 4,7 милиарда щатски $

Той е основен изпълнителен шеф и съосновател на Coinbase и претърпя една от най-големите загуби измежду първите пет крипто титана. Според Crypto Presales благосъстоянието на Армстронг неотдавна се е стопило с 4,7 милиарда щатски $. Преди година чистото му положение беше почти 6,6 милиарда щатски $, само че в този момент възлиза на 1,9 милиарда щатски $.

Coinbase е най-голямата платформа за продан на криптовалута в Съединени американски щати, а Армстронг е някогашен софтуерен инженер на Airbnb.

5. Крис Ларсен - 1,3 милиарда щатски $

Въпреки че остава в първите шест най-богати хора в крипто пространството, съгласно Crypto Vantage, през 2022 година благосъстоянието на Ларсен понижава с 1,3 милиарда щатски $. Съоснователят на Ripple е имал положение, оценено на 4,3 милиарда щатски $ единствено преди няколко месеца. Сега неговото чисто положение се прави оценка на към 3 милиарда щатски $, съгласно изчисленията на Crypto Presales.

Според Forbes, Ripple е учредена, с цел да улесни интернационалните заплащания за банки, употребяващи блокчейн технология. Ларсен се отдръпна като основен изпълнителен шеф през 2016 година, само че остава изпълнителен ръководител.
 История като тази на Ружа Игнатова: Сам Банкман-Фрайд може да лежи в пандиза до живот, в случай че в миналото го арестуват
История като тази на Ружа Игнатова: Сам Банкман-Фрайд може да лежи в пандиза до живот, в случай че в миналото го арестуват

Фактите приказват, че липсват минимум 8 милиарда $ средства на негови клиенти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР