Измъкването от топлото, уютно легло всяка сутрин никак не е

...
Измъкването от топлото, уютно легло всяка сутрин никак не е
Коментари Харесай

17 полезни съвета за това как да се събудите свежи и отпочинали

Измъкването от топлото, уютно легло всяка заран по никакъв начин не е елементарно. Ето за какво от Bright Side са съставили лист на най-популярните и ефикасни трикове, които бързо ще ви трансфорат от нощна птица в ранобудно пиле.

  1.  Разходете се по време на обедната отмора. Като цяло, пробвайте се да прекарате повече време на открито. Това ще усили възможностите ви за добър нощен сън и по-малко мъчително пробуждане.
  2.  Направете утринната подготовка вечерта. Особено през зимата. Според някои проучвания, вечерните извършения са още по-ефективни.
  3.  Опитайте се да не гледате телевизия след 20:00 ч. Излагането на синята светлина, предавана от екрани потиска производството на мелатонин, хормона на съня.
  4. Запалете ароматна лампа преди лягане. Успокояващите етерични масла ще ви оказват помощ да се отпуснете, да заспите по-бързо и да се разсъните отпочинали.
  5. Обещайте си вкусна закуска. И избягвайте да ядете преди лягане. На сутринта ще се разсъните с възприятие за апетит, тъй че мисълта за обещаната закуска бързо ще ви изкара от страната на сънищата.
  6. Ако ви се спи, легнете си. Дори и към момента да е прекомерно рано. Един или няколко часа сънливост от горната страна ще ви оказват помощ да се чувствате освежени.
  7. Опитайте да спите на отворен прозорец. Хората създават огромни количества въглероден диоксид през нощта. Добрата вентилация може да направи голяма разлика.
  8. Сложете будилник по-далеч - в далечния ъгъл на спалнята си, зад вратата или може би даже в прилежащата стая (където към момента да го чувате). По този метод ще би трябвало да станете, с цел да го изключите.
  9. Събудете се с обичаната си музика. Забравете неприятната бучаща тревога, която ще ви накара да получите инфаркт - през днешния ден даже можете да купите специфичен часовник, чиято тревога симулира изгрев, съпроводен от нежна музика.
  10. Помислете за невероятното премеждие, което ви чака. Или за това по какъв начин, в случай че не отидете на работа през днешния ден, ще липсвате извънредно на сътрудниците, по какъв начин офисът просто няма да бъде същия и по какъв начин остарелия принтер сигурно ще “изяде ” всички значими документи.
  11. Раздвижете се малко в леглото, откакто се разсъните. Вдишайте и издишайте надълбоко. Масажирайте ушите си - това ще усъвършенства кръвообращението в главата; потъркайте дланите си.
  12. Поставете си огромни цели. Ако имате добра причина за по-рано пробуждане, ставането от леглото с наслада ще пристигна естествено.
  13. Ако към момента е мрачно на открито, станете и включете лампите. Това ще забави производството на мелатонин, който ви кара да се чувствате сънливи. Светлината ще ви помогне да се разсъните.
  14. Изпийте чаша вода преди закуска. Това е един елементарен, само че доста ефикасен трик. Не единствено ще ви помогне да се разсъните, само че и ще приготви храносмилателната система за храна.
  15. След това отворете прозореца и поемете надълбоко мирис. Да, даже в случай че на открито е студено. Това ще ви помогне да се отървете от сънливостта и ще усъвършенства циркулацията на кръвта.
  16. Не се поддавайте на изкушението да поспите още малко. Тренирайте тялото си да лягате и ставате едновременно всеки ден.
  17. И най-хубавият трик за бързо пробуждане? Събуждате се и осъзнавате, че имате супер-важна среща след половин час, а ви би трябвало час и половина, с цел да отидете на работа. Всичката унесеност ще изчезне като с магия!
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР