Изложбата “Наблюдателят на варненската художничка Светослава Георгиева е създадена специално

...
Изложбата “Наблюдателят на варненската художничка Светослава Георгиева е създадена специално
Коментари Харесай

Варненска художничка за трети път в „Лабиринт“

Изложбата “Наблюдателят ” на варненската художничка Светослава Георгиева е основана особено за Галерия Лабиринт и за първи път се показва пред аудитория.Творбите са смесена техника – монотипия, cutouts, рисунка върху хартия, формат 50/70 см.Това е цикъл на наблюдението, следих цъфтежа, пролетния дъжд, краят на лятото, лицето в огледалото, което не познах, танцуващи дами и хора със пристрастености, апетити, маски, разкази, следих мислите си, слушах разказите и лъжите си. – споделя за най-новата си галерия Светослава Георгиева.Позната на мнозина от предходните си изложения и участия в изложба Лабиринт, Светослава няма да изневери на стила си и ще поведе феновете в изложба Лабиринт на занимателно пътешестване в магичната действителност на абстракцията.
Светослава Георгиева приключва магистратура „ Живопис “ в Glasgow School of Art, Шотландия, Англия и е бакалавър по специалността „ Реставрация и консервация “ от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “, където понастоящем е докторант в катедра „ Изкуствознание и теоретични дисциплини “.Като образен актьор има пет независими и доста участия в групови изложения в Reid Gallery (Glasgow, Scotland), Royal Scottish Academy of Art and Architecture (Edinburgh, UK), Campagna dei Cadduti (Trento, Italy).Първата и независима изява е в Галерия „ Лабиринт “ (Пловдив) през 2018, следват изложения в държавни и частни галерии във Варна, Велико Търново,Разград, Стара Загора, Оряхово, Габрово, Добрич и др.Художничката живее и работи във Варна като е куратор на голям брой изложения и управлява културни планове и образования в ръководената от нея фондация Under One Roof.Светослава Георгиева работи в региона на пробната нереална живопис и пластика като употребява смесени техники, съчетаващи акрил, масло, текстури и релефни пасти, колаж с правени хартии, енкаустика, инкорпориране на метал, дърво и смола върху платна и камък.Творбите са резултат от креативен търсения и опити, задълбочени проучвания и игра с материали, форми и метафизичен концепции.

Кой е Наблюдателят?  Елате да открием на 17 април, сряда, от 18 до 20 ч. в изложба Лабиринт, ул Ангел Букорещлиев 1. Изложбата ще може да се види до края на месеца. Аз съм Наблюдателя и в случай че мога да въздействам на обстановката, да я трансформира, то тогава не е ли всеки наблюдаващ и основател? Реалността съществува ли без значение от нашето наблюдаване? Ако не, тогава кой или какво взема решение какво е действителността? Всеки е чувал известната мисъл, че хубостта е в окото на гледащия, т.е. фена като Наблюдател също трансформира творбата, основава негова си, друга действителност. Това много осмисля работата на актьора и въпреки това основаването на тази под-реалност отваря разговора. Ефектът на наблюдаващия има дълбоки последствия за нашето схващане на действителността и повдига забавни метафизичен въпроси.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР