Изложбата “Екология - Диалогия ще бъде открита тази седмица във

...
Изложбата “Екология - Диалогия ще бъде открита тази седмица във
Коментари Харесай

Изложба “Екология - Диалогия” откриват във Варна

Изложбата “Екология - Диалогия ” ще бъде открита тази седмица във Варна.

18:30 часа, 27 март, ReBonkers, Варна ул. " Барутен погреб " 4
“Екология - Диалогия ” е странствуване през кръговете на човешката връзка и връзките, които градим между тях и със заобикалящия ни свят. Всъщност, смисъла на думата екология е тъкмо това - просвета за дома; проучване на връзките сред всички живи организми (вкл. човеци) и физическия свят към тях.

Нашата връзка със света е станала толкоз механична, че рядко към този момент се замисляме за нейната роля като проводник на живот и смисъл; като неизменима, натурална част от екосистемите на нашата планета.

Като индивиди ние имаме извънредно доста власт над всички останали типове, а ритуалите ни на връзка, проявление на грижа, или неналичието им, влияе директно на всяка една система която построява нашата действителност.

Ваня, Ейдън и Славена изследват тези връзки както самостоятелно, по този начин и посредством креативен разговор където форми, цветове и похвати от време на време като че ли се сливат в едно, а други пъти си служат като контрастност едни на други. Всяка има свое схващане за това по какъв начин се практикува екологията в нашето бързо-движещо се, механизирано общество - по какъв начин я разбираме, къде изпускаме да я видим и къде ще се изненадаме да я срещнем.

Докато ReBonkers не работи с аудитория, в него творят актьори. Вече втора зима, с поддръжката на Национален Фонд " Култура ", каним художници, на които отдаваме пространството, с цел да черпят ентусиазъм и основат нови произведения. Наричаме този развой " Резиденция ReBonkers ", а тази година под нашия покрив твориха Ваня Андреева, Славена Петкова и Ейдън Мирвалд (Германия).

За музикалното оформление на екосистемата, която тази галерия основава ще се погрижи музикалният селектор и актьор Борис Василев/ reborko.

Ваня Андреева е като образен актьор, работещ в региона на актуалното изкуство. Работите й се концентрират върху обществени и културни въпроси, свързани с облика на дамата, ролята на думите и тяхната мощ, разбиранията за дом и други В творбите си опитва с разнообразни медии и техники - рисунка, цифрова графика, колаж, ситопечат - като съчетава тяхната образна мощ с концептуалния си метод.
Славена Петкова работи в разнообразни медии, в това число снимка, текстилен дизайн и апаратура. Изборът ѝ на медиум се дефинира от художествената концепция. Поддържа гъвкаво потребление на медиите, в отговор на разнообразието от обществени спорове, които преглежда. Повечето от плановете ѝ проучват с комизъм ежедневни феномени и дейности, които свързвам с по-широк политически подтекст, като тематизира историята и нейното влияние върху обществените условия, събитията и обществените придвижвания, които се повтарят във времето. Славена си сътрудничи с хора отвън света на изкуството, с цел да отворим разговор и да създадем промени във възприемането на обществените правила.
Преди 10 месеца Ейдън Мирвалд прави крачка напред в артистичното си странствуване и се мести да живее и работи във Варна. С корени в Хамбург, Германия, работата им се потапя надълбоко в хаоса на градския живот и човешкото положение, като съчетава нереално, сюрреалистично и въодушевено от графити изкуство. Изкуството на Ейдън е покана да се освободите от нормата и да видите живота като свое платно, като приканва феновете да оформят своята действителност. Със разбъркване разнообразни техники и тематики, тя ни подтиква да преглеждаме съществуването си като произведение на изкуството, за чието основаване сме виновни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР