Изложбата "България - два погледа" представя снимки, дело на двама

...
Изложбата "България - два погледа" представя снимки, дело на двама
Коментари Харесай

България през погледа на българин и американец показва фотоизложба

Изложбата "България - два погледа " показва фотоси, дело на двама фотографи - българина Драгомир Богомилов и американеца Брайън Бейти. Богомилов е фотожурналист, родом от Исперих с редица изявления в районни и национални медии, в това число и изяви в влиятелни списания като National Geographic и задгранични издания. Отразявал е напредъка на археологическите изследвания в резервата "Сборяново " през последните години и продължава да работи с екипа на археоложката проф. Диана Гергова. 
Той е създател на редица неповторими фотоси на неповторимите находки направени там. Автор е на 6 изложения в Съединени американски щати, Англия, Русия, Швейцария и България. Бейти е саморасъл актьор. Той е прочут с творбите си от гравирани яйца и изделията си от дърво, кратунки и камъни, които в неговите ръце се трансформират в бижута и шедьоври. Страстта му към фотографията датира от дълго време, само че едвам след запознанството си с Драгомир Богомилов напролет на 2016 обръща повече внимание на това свое занимание. Това ще е негова първа галерия на снимки.
Двамата дружно ни демонстрират България през своите погледи. Те са запечатали своите гледни точки на лица, пейзажи, места и събития, които описват истории и всеки може да ги опише по друг метод. Официалното разкриване е на 2 ноември от 17:30 ч. в салона на Регионален етнографски музей - Пловдив. Изложбата ще продължи до 16 ноември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР