Изложба-плакат на Люба Томова може да бъде разгледана от 8

...
Изложба-плакат на Люба Томова може да бъде разгледана от 8
Коментари Харесай

Люба Томова с изложба Асоциалното за социалното в Димитров...

Изложба-плакат на Люба Томова може да бъде прегледана от 8 юли в зала №1 на димитровградската Художествена изложба " Петко Чурчулиев ". Експозицията е озаглавена " Асоциално за общественото ".

Люба Томова е родена в София през 1975 година Завършила e Националната хуожествена академия, компетентност афиш. Работи в региона на плаката и приложната графика, съосновател на студио за графичен дизайн Poster House.

Постери на Шекспирови пиеси, както и на други известни произведения, като " Полет над кукувиче гнездо " показмат погледа на авторката върху общовалидни обществени тематики, настоящи и през днешния ден.​

" Представената сбирка на Люба Томова е основана на един мирис. Всеки един афиш е емоционален, изстрадан и персонален. В него са кодирани авторската ангажираност, позиция и обръщение по публичните тематики и проблеми, които той изследва. Работите са свободни и необременени от комерсиалното " менгеме " на възложителя,, като са въодушевени само от персоналния светоглед, страстта и универсалността на внушението, което насочат.

Люба Томова има какво да каже със своите плакати. Изрича го с безапелационни и мощно въздействащи облици, извеждащи всемирен хрумвания, които на моменти са брутално натуралистични, провокиращи и откровени.

Озаглавен " Асоциално за общественото ", планът показва развиването на Люба като създател и плакатист неподвластен на образни моди и дизайнерски трендове. В това искрено призоваване към размисъл и разговор е силата на нейните плакати, способни да ни стимулират и подбуден към съзидание и мечтаене. " Това споделя за изложбата гл. ас. доктор Ненко Атанасовот Катедра " Плакат и образна връзка " към Националната художествена академия.

Откриването в Димитровград е от 18 часа в зала №1 в галерията бул. на " Димитър Благоев " № 7.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР