Излизането на Великобритания от структурите на Европейския съюз без сделка

...
Излизането на Великобритания от структурите на Европейския съюз без сделка
Коментари Харесай

Мишел Барние: Brexit без сделка още е възможен

„ Излизането на Англия от структурите на Европейския съюз без договорка още не е отстранено като опция и е действителна заплаха ”. Това предизвести основният договарящ за Брюксел в договарянията за Brexit Мишел Барние, оповестяват The Independent и „ Фокус ”.

Докато Англия се готви за предварителни избори на 12 декември , Барние съобщи, че бъдещите търговски договаряния може да бъдат „ сложни “.

„ Рискът Brexit да се случи без утвърдена договорка към момента съществува. Все още имаме потребност да се подготвим “, съобщи Барние в тирада в Брюксел

Той предизвести, че има „ огромна разлика “ в готовността за Brexit без договорка измежду членовете на Европейски Съюз а и сред дребните и огромните компании в тези страни, които съгласно него могат да бъдат уязвими, оповестява.

Барние съобщи, че Brexit без договорка към момента може да се случи в края на януари 2020 година Това може да стане, в случай че новото държавно управление след изборите във Англия не ратифицира контрактуваното съглашение сред настоящия министър председател Борис Джонсън и Брюксел и не бъде реализирана още една пролонгация.
-->
Той също така акцентира, че Brexit без договорка може да се случи и в края на 2020 година , в случай че Англия не се съгласи да удължи преходния интервал и не бъде реализирано комерсиално съглашение до тогава.

Повечето търговски наблюдаващи имат вяра, че такова съглашение не може да бъде реализирано в подобен къс интервал от време. „ Ще бъдат сложни договаряния “, съобщи Барние.

„ Времето, което ще имаме, с цел да приключим тези договаряния ще е извънредно малко , 11 месеца “, добави той.

„ Заради нашата географска непосредственост и нашата икономическа самостоятелност ние желаеме да имаме солидни гаранции “, добави още дипломатът.

Той предизвести, че Европейски Съюз може да бъде доста придирчив във връзка с обществените права, отбраната на природата, държавната помощ и данъчните въпроси, което са тематики, по които Джонсън е податлив да договаря даже по-малко от своя предходник Тереза Мей.

„ Brexit не е дестинация. Той не е край по своему, най-малко не и за нас. Но след Brexit към момента ще имаме потребност да преустроим доста неща “, добави Барние.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР