Излезе за гимназиите. Родителите ще имат три дни, за да

...
Излезе за гимназиите. Родителите ще имат три дни, за да
Коментари Харесай

Излезе първото класиране за гимназиите

Излезе за гимназиите. Родителите ще имат три дни, с цел да се запишат децата си в учебните заведения, в които са признати или да подадат заявки за присъединяване във второто класиране. Ако те не могат персонално, допустимо е да го направи и трето лице, само че с нотариално заверено пълномощие, в което категорично е указано, че е за записване в гимназия. Срокът е от на следващия ден до 17 юли, в това число. Второто класиране ще излезе на 19 юли.

След първото класиране родителят има две благоприятни условия. Едната е да запише детето си в паралелката, в която е признато, в случай че тя е задоволително мечтана. Другата опция е да подаде заявление за присъединяване във второто класиране. И в двата случая това става в учебното заведение, където ученикът е признат.

Не подават заявление тези възпитаници, които не са класирани на никое място – те вземат участие автоматизирано във втория стадий. Важно е да се знае, че при подаването на заявление за присъединяване във второто класиране, ученикът може да се изкачи единствено по-нагоре в желанията си, а в случай че не му доближи балът за по-предпочитаните паралелки, ще остане на позицията, на която е признат на първото класиране.

Ако не се подаде заявление за присъединяване във второто класиране и ученикът не бъде записан, той губи мястото си. В този случай ще може да взе участие едвам в третото и четвъртото класиране. Това обаче е рисково, тъй като се кандидатства единствено за свободните места, останали след първото и второто.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР