Изкуственият интелект защитава, предотвратява и осигурява надмощие. Това заяви посланикът

...
Изкуственият интелект защитава, предотвратява и осигурява надмощие. Това заяви посланикът
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна: Войната еволюира от окопите към терабайтовете, от куршумите към байтовете

Изкуственият разсъдък пази, предотвратява и обезпечава превъзходство. Това съобщи посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук по време на AI N' CYBER CONFERENCE 2023, събитие в областта на изкуствения разсъдък и киберсигурността.

" Това е нашият съдружник , само че в ръцете на врага може да се трансформира в оръжие за всеобща дезинформация и агитация ", сподели още дипломат Илашчук. По думите ѝ киберсигурността и изкуственият разсъдък са доста значими през днешния ден.

" Войната еволюира от окопите към терабайтовете, от патроните към байтовете. Ние сътворяваме модерната защитата в сложните времена на войната ", разяснява посланикът.

Дигиталната конкуренция във въоръжаването е на ход, само че каква ще бъде цената и следствията не знаем към момента. Същността на човешкото не би трябвало да се губи и нашият етичен компас би трябвало да ни направлява в бурното море на цифровите оръжия. Трябва да си останем закотвени в демократичните и хуманни полезности , които ни дефинират, сподели дипломат Олеся Илашчук.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР