Изкуственият интелект вече се появява и в областта на правото.

...
Изкуственият интелект вече се появява и в областта на правото.
Коментари Харесай

Изкуствен интелект помага за разрешаване на бракоразводни казуси

Изкуственият разсъдък към този момент се появява и в региона на правото. Група австралийски посредници сътвориха онлайн инструмент с изкуствен интелект, наименуван Amica, за разрешаване на бракоразводни проблеми, без да се постанова двойките да се обръщат към съда, пише eleconomista.es. 

Платформата е предопределена да помогне на тези двойки, които желаят да пресечен взаимното си общуване в не доста комплицирани случаи и да реализиран добросъвестно съглашение при разпределение на брачното имущество. Системата насочва предложение след разбор на логаритъма на разнообразни аспекти, като да вземем за пример размера на активите, които ще бъдат разпределени, други съглашения, реализирани по-рано от други двойки в сходни обстановки, или прилагайки критериите, които нормално се вземат поради от съдилищата при този вид разногласия. 

Приложението не служи за бракоразвод. Неговата цел е да се помогне на двойките да реализират извънсъдебно икономическо съглашение по допустимо най-бързия метод, на език, понятен за заинтригуваните, и на всичкото от горната страна излиза доста по-евтино.

" Този ​​тип принадлежности обезпечават на хората елементарен достъп до запаси, с цел да разрешат разногласията си и улесняват достъпа им до извънсъдебно съглашение ", акцентира Франсиско Перес Бес, партньор по цифрово право в Ecix и някогашен общоприет секретар на Incibe. Според него, решения от този вид спомагат и за понижаване на съдебните разноски на двойките, които желаят да се разделят другарски.

Някои страни от дълго време са избрали решения от този вид, като Холандия да вземем за пример, която през 2017 година разработи система за решение на разногласия посредством интернет. В Испания обаче правосъдната система към момента не предизвиква сходни принадлежности.

" Адвокатските адвокатски фирми към момента ги възприемат като жестока конкуренция вместо опция. Гражданите към този момент не са склонни да ги употребяват заради неведение и съмнение. Въпреки това е въпрос на време да се промени погрешното разбиране на тези принадлежности и да се стигне до тяхната по-широка приложимост, защото в доста случаи те са доста по-ефективни от обичайните процедури ", акцентира Франсиско Перес Бес. 

Изданието напомня, че министерството на правораздаването в Испания работи от години за поощряване на медиацията, с цел да облекчи съдилищата. Миналата година, да вземем за пример, интензивно се работеше върху принуждаването на хората да минават към медиация, преди да пристъпят към правосъдни каузи. Ето за какво, извънсъдебната медиация може би ще се наложи като нужна процедура за достъп до правосъдния развой.

Източник: eleconomista.es

Редактор: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР