Изкуственият интелект се учи умело от съдържанието, генерирано от хората(снимка:

...
Коментари Харесай

Adobe използва тихомълком потребителско съдържание за обучение на AI


Изкуственият разсъдък се учи ловко от наличието, генерирано от хората
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната компания Adobe, разработчик на едни от най-популярните артикули за креативните специалности, употребява генерирано от потребителите наличие за образование на изкуствен интелект.

Потребителите на платформите Adobe Creative Cloud и Document Cloud са включени в стратегия за разбор на наличието без да бъдат предизвестени за това. Компанията проучва файлове в облака, с цел да образова своята система за изкуствен интелект (AI), и за задачата е задействала по дифолт опцията за единодушие за всички частни консуматори.

Не е известно по кое време тази алтернатива се е появила в настройките на профилите на Adobe Creative Cloud, само че общественият акаунт на безплатния редактор на изображения Krita за нея в Twitter.

Предполага се, че опцията е задействана по дифолт за всички консуматори на платформата – тя разрешава на Adobe да употребява „ изображения, аудио, видео, текстови файлове, документи и така нататък, както и свързани данни ” за разбор, съгласно уеб страницата на компанията.
още по темата
Adobe разяснява, че потребителското наличие се групира и употребява за машинно образование – това е належащо за възстановяване на съществуващи артикули и създаване на нови.

Компанията изброява също категориите генерирано от потребителите наличие, което чиновниците или сътрудниците на Adobe могат да преглеждат самостоятелно – най-вече обществена информация (достъпна в Adobe Stock и Behance) и наличие, обвързвано с бета артикули, в случай че потребителят взе участие в съответните стратегии.

Adobe прецизира, че съответната алтернатива в настройките на акаунта може да бъде деактивирана, като по този метод не разрешава достъп до потребителски материали. Настройката не се ползва за сметки на организации или учебни заведения и изключването ѝ не визира други функционалности на Creative Cloud и Document Cloud.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР