Изкуственият интелект Copilot на Microsoft вече може да създава и

...
Изкуственият интелект Copilot на Microsoft вече може да създава и
Коментари Харесай

Copilot вече може да композира и музика

Изкуственият разсъдък Copilot на Microsoft към този момент може да основава и песни. Това става допустимо, откакто към него е интегрирано и приложението за генериране на музика Suno, оповестява TechCrunch.

Създаването на песни става посредством текстови команди. Потребителят може да каже на Copilot да му сътвори ария и да опише защо да бъде тя. Например ария, която е подобаваща за саундтрак на клип със фамилни пъувания.

След това Suno и Copilot ще основат цялостна ария, дружно с текст, инструментал и даже вокали. " Вярваме, че това партньорство ще отвори нови хоризонти за креативност и развлечение, като ще направи основаването на музика налично за всеки ", споделя компанията в блога си. Тя прецизира, че функционалността стартира да се задейства последователно за потребителите и ще минат няколко седмици до момента в който стане налична за всички.

За да я употребяват, потребителите би трябвало да посетят уеб страницата на Copilot през браузъра Edge. След това би трябвало да влезе с Microsoft акаунт и да задейства добавката за Suno или да кликне логото на Suno, което ще е очевидно с думите Make music with Suno, т.е. " Създавайте музика със Suno ".

Целта на логаритъма е да се употребява за основаване на скромни песни за персонална приложимост. Той няма да може да основава музика, която да имитира известни реализатори, нито ще поддържа основаване на кавъри. Но пък ще може да прави музика в подобен жанр на известни музиканти.

Също по този начин към момента не е явен статутът на авторските права. Остава и въпросът какво ще се прави, в случай че в генерираните песни се окаже, че има детайли от към този момент основани произведения от музиканти.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР