Изкуственият интелект (AI) е основна и неразделна тема от ежедневието

...
Изкуственият интелект (AI) е основна и неразделна тема от ежедневието
Коментари Харесай

Samsung ни въведе в ерата на изкуствения интелект за смартфони

Изкуственият разсъдък (AI) е съществена и неразделна тематика от всекидневието ни. ИТ промишлеността е изцяло „ пленена “ от него и се надпреварва да внедри AI във от ден на ден артикули, услуги и платформи. Samsung дава началото на нова епоха за смарт телефоните – Galaxy AI.

Снимка: Samsung

Това е огромна нова платформа, която става част първо от смарт телефоните Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra. Galaxy AI ще е в главната на нововъведенията за смарт телефони през идващото десетилетие, споделя Samsung. Платформата е направена въз основата на опита на Samsung по какъв начин хората употребяват смарт телефоните и е съобразена с техните потребности и упования. Целта е Galaxy AI да бъде неразлъчен асистент на хората и да направи смарт телефона още по-полезен във от ден на ден обстановки от всекидневието ни.
Епични преживявания
Това с две думи е желанието на Samsung. Galaxy AI е внедрен в софтуера на S24 по този начин, че да е в помощ за съответни обстановки от всекидневието на потребителите. Корейският колос показа първите функционалности на Galaxy AI. Сред тях е Live Translate. Тя ще превежда в действително време гласови телефонни диалози в двете направления. Това ще е от изгода за резервации, диалози с чужденци и така нататък Приложението може да употребява както глас, по този начин и текст, с цел да демонстрира преводите. Данните се обработват напълно на устройството и не се споделят със сървъри, тъй че остават поверителни.

Следващата оригиналност е функционалността Interpreter. Тя е още веднъж преводач, само че ще се употребява, когато хората са физически наоколо и приказват на разнообразни езици. Смартфонът ще влиза в ролята на преводач, като даже може да превежда диалозите без налична мобилна или интернет връзка.

Transcript Assist също употребява изкуствен интелект, с цел да „ смъква “ гласови записи и да ги написа като текст. Може и да ги превежда до момента в който го прави, както и да напише обобщение на казаното.

Резюмета на документи ще може да прави и Note Assist в Samsung Notes, както и да написа разнообразни формати документи, шаблони и други Android Auto пък има опция да обобщи получени известия и да предлага отговори, а Chat Assist ще предлага отговори на известия с друг звук и жанр. Дори и Samsung Keyboard ще може да превежда в действително време на 13 езика.

Galaxy AI ще може да генерира образни детайли за прибавяне в фотоси, да оказва помощ за редактирането на фрагменти и други Например да се отстраняват обекти, да се реалокират в фрагмента и други S24 ще употребява ProVisual Engine система с AI с цел да усъвършенства качеството на фотосите и клиповете.
Все по-умен и удобен
Има и още. S24 е първият смарт телефон, който ще предложи и новата функционалност Circle to Search. Тя е създадена дружно с Гугъл и ще разреши потребление на изкуствен интелект в, от и за търсене в интернет през смарт телефона по нов метод.

Тя се задейства с натискане и задържане на Home бутона на телефона. След това потребителят може да огради, маркира или натисна всеки детайл на екрана и S24 ще употребява търсачката на Гугъл, с цел да потърси и покаже повече информация. Функцията ще работи във всичко – да разпознава обекти в фотоси и клипове, да дава информация за забележителности, здания, повече детайлности за даден текст и така нататък Част от резултатите ще зависят и от района и ще се генерират съгласно подтекста. „ Толкова е елементарно. И толкоз епично “, споделя Samsung.

Елементи от Galaxy AI също употребяват и изкуствения разсъдък Gemini на Гугъл. Той оказва помощ за генеративните функционалности и в търсачката. Двете компании оповестиха следващото си партньорство, този път в областта на Гугъл Cloud и генеративния AI.

S24 става първият смарт телефон с внедрен Gemini Pro и Imagen 2 on Vertex AI. Освен това ще употребява и Gemini Nano. Двете компании споделят, че са провели проби в продължение на няколко месеца и са уверени в качествата на Gemini в границите на Galaxy. Samsung става първата компания, която употребява Gemini Pro и Vertex AI, като ги прави налични за крайните консуматори.

Gemini ще бъде наличен и през смарт телефоните Pixel 8, които са дело на Гугъл. Засега остава неразбираемо дали по-старите модели на двете компании ще имат опция да употребяват Gemini и Galaxy AI или технологията ще е единствено за нови смарт телефони от избран клас.

Това е единствено началото на навлизането на изкуствения разсъдък в смарт телефоните. Очаква се и другите производители да последват образеца и да предложат свои хрумвания и разработки. Освен това AI за смарт телефони занапред има да се развива и да предлага все по-високо равнище на точност, интерактивност и благоприятни условия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР