Изключването от партията на 14-те делегати на заседанието на 50-тия

...
Изключването от партията на 14-те делегати на заседанието на 50-тия
Коментари Харесай

Лидерът на БСП-София скочи на Нинова: Изключването на 14-те няма нищо общо с уставните норми

Изключването от партията на 14-те делегати на съвещанието на 50-тия Конгрес в събота е доста надалеч от уставните правила на Българска социалистическа партия и е неприемливо преди избори.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София Иван Таков във връзка радикалните ограничения, взети по време на най-висшия партиен конгрес и разразилата се стихия в социалистическата партия в последните дни.

 

Той добави, че безумната процедура " Да почистим Българска социалистическа партия от другомислещите " е дала висок трицифрен резултат - първо в Перник, през вчерашния ден в Пловдив в навечерието на предизборната акция. Иван Таков означи, че очакванията за конгреса са били други - да одобри нова тактика за развиване на партията, да даде мощ и кураж на всички социалисти, съидейници и симпатизанти за почтено показване на идните избори, да притегли нови хора, само че това не се е случило.

" В четирите дни след конгреса имаме към 300 напуснали партийни членове от цялата страна, разяснява Иван Таков. - В същото време, от управлението бодро приказват по всички медии, че конгресът е минал сполучливо, че изключените и напускащите са неприятни, само че други - положителни, ще ги сменят и толкова. Хубаво, само че за какво няма прилив на " положителни " нови хора за участие - най-малко на половина от напускащите " атентатори "?! "

Лидерът на Българска социалистическа партия - София е безапелационен, че партията не заслужава сходно отношение и държание, освен по време на конгрес. " Вместо да обсъждаме и да приемем дълго чаканите нови идейни, програмни и организационни решения, както се чака от сериозна партия, още веднъж станахме очевидци на остаряла, междуличностна омраза, която продължи с още по-голямо озлобление, съобщи той. - Ако не спрем с това пъчене, кой е по и най ще забележим края на партия, за която генерации социалисти са дали труда си, а хиляди и живота си! "

Иван Таков добави, че отдръпването от поста е заслужен акт, когато е в точния момент. Лидерът на Българска социалистическа партия - София напомни думите на Стефан Данаилов: " Когато партията загуби, ръководителят би трябвало да благодари и да се отдръпна ". " Само тогава го помнят с положително. Важно за всеки, заемащ избрани партийни позиции е да знае, че те не са пожизнени, сподели водачът на Българска социалистическа партия - София. - На поста, на който си определен, би трябвало да дадеш най-хубавото. Необходимо е да притежаваш мощна самокритичност и морал, да се оттеглиш в миг, значим за партията, а не за теб. Не става въпрос за изключване или преследване. На всички партийни позиции - изпод до върха, са нужни хора умни, образовани, уверени, мощни духом, за които организацията е първа грижа! ".

Таков добави, че когато Българска социалистическа партия не извършва дилемите, за които е призвана, закономерно се появяват съперници за нейното място. " Пространството не търпи вакуум. Надявам се тези нови обединявания да оферират леви политики, сподели Иван Таков. - Надявам се също, че не го вършат единствено за присъединяване във властта. Мисля, че след новосъздадената " Левицата ", ще има и други планове вляво ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София съобщи, че изрично не приема радикалните прояви на митинг. " Аз моята партия не бих я сменил по никакъв мотив. Хвърлянето на партийния билет е по-лесното решение. Виждали сме го преди трийсетина години. Но вреди на партията. Затова, още веднъж упорствам за разсъдък и по-малко страсти ", приключи Иван Таков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР