Изключително важно е навсякъде, където е възможно, да се въведе

...
Изключително важно е навсякъде, където е възможно, да се въведе
Коментари Харесай

Акад. Денков: Изключително важно е въвеждането на е-здравеопазването навсякъде, където е възможно

„ Изключително значимо е на всички места, където е допустимо, да се вкара е-здравеопазването “. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков през днешния ден в отговор на въпрос на страницата на Министерски съвет във Facebook в границите на рубриката „ Властта приказва намерено “.

В продължение на час министър председателят отговаряше на въпроси, свързани с политиките на ръководещите в разнообразни браншове.

По думите му, е-здравеопазването е значимо по няколко аргументи. „ Първо, цялата информация става забележима, съхранява се, тъй че може да се види цялата картина. Второ, може да се създадат разбори, които сега не можем да ги създадем, и от тях да се възнамеряват верните политики, и трето – на тази база да се оправят несъответствията във връзка с доболнична помощ, болнична помощ, частни по отношение на държавни и общински лечебни заведения, където има несъответствия във връзка с това какви пациенти се одобряват, какво се финансира. Съответно могат да се одобряват целеви ограничения тъкмо там, където поради това, че се одобряват най-трудните пациенти, има повече разноски. Всичко това може да се направи “, разяснява той.

По думите му, с сегашния бюджет се прави стъпка в тази посока, като това е единствено началото. „ Предстои още много работа в тази посока “, посочи акад. Денков.

Той акцентира още, че основна стъпка в това отношение е актуализирането на Здравната карта. „ Това е една от дилемите номер едно за здравния министър, по която сме се разбрали, че ще работи доста бързо “, увери той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР