Изключително важно е да има нов бюджет, а не да

...
Изключително важно е да има нов бюджет, а не да
Коментари Харесай

Бесепари настояват за нов бюджет, плашат с катаклизъм

Изключително значимо е да има нов бюджет, а не да бъде удължен остарелият, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов. Допълни, че не чака да има наддаване по тематиката, защото то няма да докара до нищо положително.

Темпото на консултациите съставлява проблем за съставянето на постоянен кабинет, което за Българска социалистическа партия е най-важното, сподели Гуцанов.
-->
" Очаква ни една нелека зима, тъй че постоянен кабинет е основно значим за страната ни, а и стратегически за развиването на България ", посочи Гуцанов.

По думите му е належащо да се направи по този начин, че хората да са спокойни дали ще могат да си платят сметките за ток. Енергийната беднотия би трябвало да бъде избрана като разбиране, прикани Гуцанов.

Той изиска да се реши общественият пакет и да се подчертава върху развиването на стопанската система.

Според него в Народно събрание първите 2 седмици се е работело като щаб на армията, като се е оформила " Коалиция на войната ", което тормози левицата.

Гуцанов попита дали най-важно за Народното събрание е било даването на военна помощ за Украйна и решението за закупуването на още изтребители F-16, като ги дефинира като " самолети на хартия ".

От Българска социалистическа партия са уверени, че на пазара с дърва за огрев има „ адска нечиста сделка ”, сподели пред Нова телевизия Христо Проданов от левицата.

„ Убедени сме, че с цената на горивата има адска нечиста сделка. По този метод страната би трябвало да направи някакъв таван и някакви правила, тъй че да не се злоупотребява с някакви търговци и да не се изнудват хората, които са в огромната си част небогати, с цел да може едни търговци да се облагодетелстват от така наречен пазарна стопанска система ”, сподели той. Народните представители от Българска социалистическа партия внасят закон против спекулата, с цел да се контролират цените на стоките от първа нужда.

След като депутатите в Правната комисия на Народно събрание прекараха безсънна нощ, обсъждайки 18 часа измененията в Изборния кодекс, с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи беше върната хартиената бюлетина. Гласувани бяха и промени, с които се отстранява електронното отдалечено гласоподаване и се закрива многомандатен избирателен регион „ Чужбина ”. Попитан дали Българска социалистическа партия поддържа измененията в Изборния кодекс, Христо Проданов отговори: „ Днес ще имаме парламентарна група, на която ще обсъдим всички промени, направени в Правна комисия, и ще излезем с позиция ”. По думите му Изборният кодекс не е политическо решение, а норма, която дефинира методът на политическото посланичество на българските жители.

„ Не може да се потегля на договаряния с ултиматуми и извиване на ръце ”. Така зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " разяснява изискването на „ Продължаваме Промяната ” да беседва с левицата за вероятно сформиране на кабинет с втория мандат. „ До момента имаме две ясни неща, които са подредени в Конституцията – първи мандат – наложително на ГЕРБ, който ние не поддържаме, втори мандат – наложително на Политическа партия, който ние поддържаме ”, сподели още националният представител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР