Изключително унижение: вместо българското правителство да помогне на Украйна, Украйна

...
Изключително унижение: вместо българското правителство да помогне на Украйна, Украйна
Коментари Харесай

Табаков: Унижение – Украйна помага на българското правителство да не се разпадне

Изключително оскърбление: вместо българското държавно управление да помогне на Украйна, Украйна ще помогне на българското държавно управление (да не се разпадне). Това значи подаденото в Парламента през днешния ден писмо от Володимир Зеленски, в което желаната поддръжка от София се редуцира единствено до ремонт на руска военна техника. С това управляващите в Киев показват схващане за проблемите от съдружно естество на българското държавно управление, каквото схващане и сензитивност Министерски съвет по този начин и не образува по отношение на Украйна, която е принудена от два месеца и половина да води война за оцеляването си.

Ако до момента бяхме измежду дребното страни от Европейски Съюз, които шикалкавеха и не желаеха да изпращат военна поддръжка за Украйна, от през днешния ден сме единствената такава, която се възползва от обстановката за вътрешнополитически цели.

Проектопредложението на Политическа партия за изпращане на „ военнотехническа помощ ” е прахуляк в очите на хората. Припомням, че тази неделя, в свое присъединяване по бТВ при Светослав Иванов, министър-председателят Кирил Петков сподели, че под военнотехническа помощ би трябвало да се схваща всичко. Оттогава насам обаче очевидно Българска социалистическа партия си е споделила думата и през днешния ден от дебатите в Парламента разбираме, че под военнотехническа помощ би трябвало да разбираме по-скоро нищо. Нищо, тъй като лелеяното поправяне на украински, руски танкове Т-64 към този момент се случва в Чехия, а Словакия даже има логистично преимущество да прави същото (линията Ужхород – Кошице, чието междурелсие е по съветски стандарт от 1520 мм., каквито са и украинските жп линии).

По нищо не проличава повече, че това е държавното управление на Румен Радев, от политиката на кабинета по отношение на Украйна. Кел изгода от мнението на „ индивида Кирил Петков ”, когато „ министър председателят Кирил Петков ” трансформира думите на президента в каузи. От „ Дондуков “ №2 споделят, че не желаят да се изпраща оръжие или муниции на Украйна, и „ Дондуков “ № 1 извършва. Апропо, това бе комфортен миг от Демократична България също да слагат някоя алена линия на Кирил Петков (по образеца на социалистите); вместо това обаче от самото начало се говореше по какъв начин Българска социалистическа партия можела да напусне обединението.

И да, тук не ставаше дума за това с какви ръце ще се бие Украйна, а с какво лице България ще гледа на другите европейски страни. Понеже Киев получава оръжие по този начин или другояче, само че ние си имаме единствено едно лице.

От Фейбсук профила на политическия анализатор Мартин Табаков
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР