Изключително тежка е обстановката в град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, Южна

...
Изключително тежка е обстановката в град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, Южна
Коментари Харесай

В епицентъра на земетресението: Тежка е ситуацията в град Пазарджък

Изключително тежка е ситуацията в град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, Южна Турция. Именно в Пазарджък бе епицентърът на унищожителното земетресение с магнитуд 7,7, записано в ранните утринни часове на 6 февруари.

Много здания в градчето с население 28 000 души са изцяло рухнали. Нанесени са съществени материални вреди на огромен брой сгради в града.  

Засега не е прочут точният брой на жертвите и ранените при унищожителния трус. Много хора са били принудени да прекарат нощта в палаткови лагери или изцяло навън, завити единствено с одеяла в мразовитата зимна нощ. Температурите през миналата нощ паднаха до минус осем градуса, оповестява Българска телеграфна агенция. 

По последни данни на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) общият брой на жертвите при унищожителните трусове в страната доближи 12 391, а ранените са 62 914.

Броят на жертвите в окръг Кахраманмараш е 530, ранени са 2900. Засега няма оповестени данни единствено за град Пазарджък.

Продължават работите на избавителните екипи за намиране на оживели под отломките, само че очакванията за намиране на живи хора от ден на ден понижават.

В окръг Кахраманмараш и още девет окръзи, наранени най-силно от земетресенията, е оповестено тримесечно изключително състояние. Учениците в Кахраманмараш няма да учат в продължение на две седмици, считано от 6 февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР