Изключително сме впечатлени как пазите външната граница на ЕС. Бих

...
Изключително сме впечатлени как пазите външната граница на ЕС. Бих
Коментари Харесай

Вие охранявате Европа, заяви на Борисов баварският премиер Зьодер

Изключително сме впечатлени по какъв начин пазите външната граница на Европейски Съюз. Бих желал напълно скоро да посетя България и да се уверя персонално в това, което са ми разказвали мои сътрудници. Това съобщи министър-председателят на Федерална провинция Бавария Маркус Зьодер, с който през днешния ден министър председателят Бойко Борисов организира среща в границите на Мюнхенската конференция по сигурността. Впечатляващо е това което прави вашето държавно управление, добави баварският министър председател, представен в известие на държавния пресцентър.

Страната ни потвърди, че може да отбрани външната граница Европейски Съюз, в това число в изискванията на невиждан миграционен напън, посочи Бойко Борисов. Дължим ви освен морално, само че и финансово самопризнание, тъй като вие охранявате Европа, добави от своя страна Зьодер в подтекста на диалога за миграцията.

Премиерът Борисов означи и сериозната работа на страната ни в битката с контрабандата, като обърна внимание на активността на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари.

Маркус Зьодер дефинира като впечатляващи и икономическите индикатори на страната ни, с които министър председателят Борисов го срещна. Българският министър-председател посочи, че сме измежду страните, които съблюдават изцяло маастрихтските критерии. Премиерът Борисов означи ниския външен дълг, икономическия растеж и фискална дисциплинираност, слабата безработица и нулевата инфлация.

Борисов подчертава върху търговско-икономическите връзки на България и Бавария, наблягайки преимуществата на страната ни като капиталова дестинация. България е атрактивна като капиталова цел, перспективен пазар и благонадежден снабдител, което я прави скъп външнотърговски сътрудник на Бавария, добави министър председателят Борисов.

Българският министър-председател изрази убеденост, че е налице необработен капацитет за развиване на икономическите връзки с Бавария, като означи, че двустранният стокообмен към този момент надвишава 1 милиарда евро годишно. Според премиера Борисов непрекъснатата комисия " България - Бавария " може да способства за активизиране на взаимоотношението и изрази очакване в границите на идната 14-та Сесия, която би трябвало да се организира в България, да бъдат обрисувани новите насоки в работата на Комисията, за усилване на двустранния разговор. Към момента акцент в работата на непрекъснатата комисия са тематики като дуалното образование, междуфирмено коопериране, нововъведения и трансфер на технологии.

В рамките на диалога министър председателят Бойко Борисов поздрави Маркус Зьодер за избирането му за ръководител на Христиансоциалния съюз (ХСС) и му пожела триумф в осъществяването на отговорностите му по градивния проевропейски път. Българският министър-председател акцентира другарските връзки на България с Бавария и изрази убеденост, че те ще продължат да се развиват позитивно и отсега нататък. Вие сте превъзходен другар на Бавария и на ХСС, обърна се от своя страна министър председателят Зьодер към българския министър-председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР