Изключително оспорвана битка между ГЕРБ-СДС и ИТН. Тече една мобилизация

...
Изключително оспорвана битка между ГЕРБ-СДС и ИТН. Тече една мобилизация
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Битката за първото място е изключително оспорвана

Изключително оспорвана борба сред ГЕРБ-СДС и Има Такъв Народ. Тече една готовност на ГЕРБ, в това число ГЕРБ притегля хора от присъдружни партии на ГЕРБ, дребни десни партии и патриотични организации. Има Такъв Народ се възползва от пробива, който направи на изборите на 4 април. Той е най-разпознаваемият конкурент на ГЕРБ. Битката ще се води до самия избирателен ден. Това съобщи социологът Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “.

Има готовност на симпатизантите на Българска социалистическа партия. Желанието гласът на хората да бъде оползотворен и добавен към обединения, борещи се за властта. Българска социалистическа партия съумява да притегли хората от лявата външна страна. Машинният избор е рисков фактор за Българска социалистическа партия. Почти всеки 4-ти декларира терзания от този избор, регистрират социолозите.

Донякъде се развенчава настройката, че има няколко партии с твърди ядра, които при по-ниска изборна интензивност печелят. Пренарежда се картината.

Друг фактор за изборите е вотът в чужбина. Демократична България и Движение за права и свободи най-вече печелят от този избор. Той може да даде значими отклонения. Три са тънките моменти за борбата за първото място: мобилизацията в деня на вота може да повлияе на резултатите от изборите, машинното гласоподаване и вотът от чужбина – също. Съперничеството ще продължи до финала, счита Димитрова.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР