Изключение ще са болниците и социалните институцииГермания, която се опасява

...
Изключение ще са болниците и социалните институцииГермания, която се опасява
Коментари Харесай

В очакване на зимата: Германия ще намали отоплението в обществените сгради до 19°

Изключение ще са лечебните заведения и обществените институции

Германия, която се притеснява от дефицит на газ, тази зима ще ограничи отоплението в публичните здания с термостат, който няма да може да надвишава 19 градуса, заяви министърът на стопанската система Роберт Хабек, представен от Франс прес, съобщи

Екологът Хабек, който е и министър на климата, още през юли показа ограничения за спестовност на сила.

"Освен тези ограничения, отоплението в публичните здания към този момент не би трябвало да надвишава 19 градуса, като се изключи лечебните заведения и обществените институции ", уточни той в изявление за в. "Зюддойче цайтунг ", което ще бъде оповестено на следващия ден. Министърът посочи, че за задачата ще бъдат признати съответни разпореждания.

Според Хабек в трудовата сфера са нужни повече икономии, като по въпроса се водят диалози с министерството на труда и обществените сътрудници.

От няколко седмици държавното управление на канцлера Олаф Шолц приканва за готовност за спестовност на сила, която към този момент мощно нарастна, а и е допустимо доставките да се влошат през зимата поради войната в Украйна.

Есента и зимата се обрисуват тежки за най-голямата европейска стопанска система поради енергийната рецесия, "която занапред следва за стопанската система ", съгласно предходни изявления на министерството на стопанската система, който чака "трудна зима ".

Обявена беше акция, ориентирана към фирмите и частните лица, за поощряване на някои практики като понижаване на климатиците в постройките, потребление на публичен превоз или слагане на слушалка за душ, която пуска по-малко вода.

Много градове към този момент намалиха температурата на водата в басейните и градското осветяване. Общината в баварския град Аугсбург даже има намерение да спре някои светофари.

Към началото на юни Германия беше подвластна на 35 на 100 от вноса на съветски газ по отношение на 55 на 100 преди войната в Украйна. Отоплението на семействата все по този начин е 50 % на газ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР