Изказванията на Нинова, че при подписване на Истанбулската конвенция от

...
Изказванията на Нинова, че при подписване на Истанбулската конвенция от
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Изказванията на Корнелия Нинова за Истанбулската конвенция показват непознаване на процедурите в ЕС

Изказванията на Нинова, че при сключване на Истанбулската спогодба от целия Европейски съюз (ЕС) има риск за годност на ратификацията за България, демонстрират непознаване на процедурите в Европейски Съюз. Това съобщи в свое изказване Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Изказванията на госпожа Нинова, че има някакъв риск за ратификация и годност на тази ратификация за България демонстрират непознаване на процедурите в Европейския съюз. Няма по какъв начин Съдът на Европейския съюз да реши Съветът да одобри или да наложи такова решение, когато една страна-членка - в този случай България, е декларирала, че има парламентарен проблем с това и няма по какъв начин да ратифицира Истанбулската спогодба. Затова всяка предизборна акция по тази тематика е безусловно неуместна и - назад - демонстрира тъкмо това неведение на европейските правила. При всички положения групата на ГЕРБ ще гласоподава против настояването на Екологичен потенциал да желае мнение по тематиката. Няма по какъв начин да се случи това - Съдът да наложи на Европейски Съюз да ратифицира Истанбулската спогодба от името на Европейския съюз и това е неприемливо ", разяснява той.

Той означи, че на следващия ден Европейският парламент (ЕП) ще гласоподава едно искане до Съда на Европейския съюз (ЕС) в Люксембург за пояснение на опцията целия Европейски Съюз да ратифицира Конвенцията за отбрана от домашно принуждение, по-известна като Истанбулската спогодба, за което социалистите от самото начало натискат в Екологичен потенциал да бъде утвърдено от всички страни-членки на Европейски Съюз.

"И тук виждаме още веднъж голямото несъгласие сред партията, която номинално е член на партията на Партията на европейските социалисти (ПЕС), тук под това предложение за решение са двама социалисти, Клод Моралес, и председателката на комисията по дамите в Европейския парламент, и разликата на тяхната партия в България, която е на противоположното мнение. Ние ще гласуваме срещу това искане, тъй като в България има решение на Конституционния съд и е разумно българските представители в Екологичен потенциал да гласуваме срещу настояването ", уточни Андрей Ковачев.

Той добави, че все пак остава огромният въпрос за какво постоянно европейските социалисти натискат за ратификацията, а българският член на ПЕС е освен против това, само че и ни учи на християнски морал.

"Много обичам, когато някогашни атеисти, празнуващи 9-ти септември, в този момент се вършат на доста християнски моралисти и сочат някого с пръст. Първо да видят в техните очи какво има и след това да се обръщат към другите. Аз доста скърбя, че в България не можа да се състои естествен спор и по тази тематика, само че към този момент имаме решение, което е изрично на Конституционния съд, че тази спогодба опонира на Българската Конституция и по тази причина ние ще гласуваме на следващия ден срещу настояването за мнение, макар че би трябвало да има изясненост и дори да има такава ратификация, която аз не чакам, че е допустима, тя ще важи единствено за случаите, в които Европейски Съюз има пълномощия. Европейски Съюз не може по никакъв метод да наложи на България ратификация, където той няма пълномощия ", разяснява евродепутатът.

"Уроци по народна власт, тъкмо от госпожа Корнелия Нинова, няма да получаваме. Ако се е загрижила толкоз за българското семейство и за българските деца, да се погрижи партията, в която членува тук, а точно Европейските социалисти, да спрат да внасят документи, свързани с Истанбулската спогодба, тъй като и този документ идва още веднъж от европейските социалисти. Да го направи, в случай че си приказват, тъй като, в случай че не си приказват, мисля, че всички ние разбираме какво се случва. За нас е елементарно, най-малко в моя случай, на следващия ден всички сме обединени да гласуваме срещу това, и то не тъй като госпожа Нинова ни споделя, а тъй като имаме ясна позиция на Конституционния съд в България ", съобщи в с вое изявление по тематиката и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР