Изказванията на двамата магистрати ще повлияят негативно върху имиджа на

...
Изказванията на двамата магистрати ще повлияят негативно върху имиджа на
Коментари Харесай

Доц. Киселова: ГЕРБ-СДС ще се върне към вариант А за съставяне на кабинет

Изказванията на двамата магистрати ще повлияят отрицателно върху имиджа на Бойко Борисов. Вече ще бъде по-деликатно да се водят диалози за държавно управление. От " Продължаваме промяната " си представяха " интервенция чисти ръце " - да се почисти правосъдната система от хора, които са със противоречив имидж. Борбата сред основния прокурор и неговия заместител обаче е последица от тази в политическата сфера. Това съобщи конституционалистът доцент Наталия Киселова пред " България он еър ".

По думите ѝ още от 1 май съществуват няколко въпроса, които остават без отговор - дали става дума за заплашване на основния прокурор или за случай по отношение на трето лице.

" Ако приемем, че господин Иван Гешев е извел децата и фамилията си, то можем да кажа, че е обезпокоен за околните си. Ако пък погледнем думите на господин Борислав Сарафов, то и той е обезпокоен за личния си живот. От това, че и двамата са обезпокоени, идва разумният въпрос - кой е оня, който ги заплашва ", означи тя.

Според госта " сигурно има контакти сред хора от политическата власт и такива от магистратурата ".

Доц. Киселова разяснява и опцията да бъде формиран постоянен кабинет.

" Г-жа Нинова съумя да слезе от този трен много бързо. Има доста сериозна заплаха в идващите 7 дни да станем очевидци на още откровения по медиите. Част от участниците в този сериал трябваше да си дадат сметка, че времето им е изтекло и към този момент би трябвало да бъдат настрана от политическия живот ", счита тя.

Конституционалистът е на мнение, че ГЕРБ-СДС ще се върне към вид " А " за сформиране на кабинет, откакто " Б " не е вероятен към сегашния миг.

Доц. Киселова проучва и думите на председателстващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев, че занапред ще се преценя дали настояването за отстраняването на Гешев дава отговор на разпоредбите.

" Времето, което ще бъде обещано на господин Гешев за пояснения, ще се употребява, с цел да получи поддръжка и да не се съберат 17 гласа за неговото премахване ", посочи гостът.

Тя предвижда, че в случай че не бъде образуван постоянен кабинет, идващите избори ще са или в края на месец юли, или при започване на октомври. За да не се стигне до сходен сюжет, " Мария Габриел би трябвало да предложи състав с безспорна известност ", който да провокира в обществото прочувствена поддръжка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР