Има голям дефицит на транспортното свързване по Черноморието, от Бургас

...
Има голям дефицит на транспортното свързване по Черноморието, от Бургас
Коментари Харесай

Димитър Николов: От Бургас до Златни пясъци се пътува по-дълго, отколкото до София

Има огромен недостиг на транспортното свързване по Черноморието, от Бургас до " Златни пясъци " се пътува по-дълго, в сравнение с до София, сподели през днешния ден кметът на крайморския град Димитър Николов пред участниците в бизнес конгрес във Варна. В срещата се включиха кметове на черноморски общини, бизнесмени, представители на институции и на неправителствения бранш, съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавата сякаш преднамерено ни държи разграничени, разяснява още Николов и акцентира, че една от най-важните задания на бъдещото ръководство би трябвало да бъде връзката сред Бургас и Варна, без значение дали посредством скоростен път, или създаване на автомагистрала " Черно море ". Създаването на такава инфраструктура ще бъде от изгода за цялото Черноморие, акцентира Николов.

Той сподели още, че задача на администрацията в този момент е да притегля младежи в Бургас. За тази цел общината работи за основаване на нови специалности в локалния университет, както и за разкриването на филиали на висши учебни заведения от други градове. Предстои да започва и осъществяването на план за създаване на студентски кампус, сподели още Николов.

За дефицитите в транспортната съгласуваност по Черноморието показаха единодушие и други участници във форума. По думите на кмета на Варна Благомир Коцев с изключение на към Бургас, са нужни по-добри връзки и с Добрич и Силистра.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР