Изказването е направено от бившият италиански премиер Джулиано Амато пред

...
Изказването е направено от бившият италиански премиер Джулиано Амато пред
Коментари Харесай

Задава се дипломатически скандал между Италия и Франция заради Кадафи

Изказването е направено от някогашният италиански министър председател Джулиано Амато пред всекидневника " Ла Република ". По думите му френските военновъздушни сили по нехайство са изстреляли ракета, която е свалила полет 870 на Itavia на път от Болоня за Палермо. Катастрофата над Средиземно море умъртви всички 81 души на борда и докара до необуздани спекулации в Италия за повода.

" Беше стартиран проект за удряне на самолета, с който летеше Кадафи “, твърди Амато в изявлението, предполагайки, че диктаторът е бил предизвестен от противника на Амато Бетино Кракси.

Амато прикани френския президент Еманюел Макрон да отговори на изказванието, като сподели, че " това ще бъде опция за Елисейския замък да " измие срама ", който лежи на плещите на Париж.

Италианският министър председател Джорджия Мелони отговори на мненията на Амато, заявявайки, че изказванията на нейния предходник " заслужават внимание “, само че че той би трябвало да даде всички твърди доказателства, с които разполага. Амато обаче призна, че няма солидни доказателства в поддръжка на изказванията.

Те обаче могат да окажат неподходящ резултат върху връзките сред Франция и Италия, пишат от брюкселското издание " Politico ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР