Изходът от тях Василев вижда в общия европейски отговор и

...
Изходът от тях Василев вижда в общия европейски отговор и
Коментари Харесай

Асен Василев пред посланици: В следващите пет години ни очакват сериозни изпитания

Изходът от тях Василев вижда в общия европейски отговор и напъните да се преодолеят последствията от войната, свързани с доставките на първични материали и храни. Той счита, че това ще стане посредством надмогване на слабите места на Общността, единният отговор и координираните дейности.

" Повечето хора имат упования и са фокусирани главно върху плановете, заложени в Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), а не върху промените, които предстоят. А в случай че промените, свързани с прозрачността и законността, не се случат, тогава фондовете по ПВУ ще спрат или средствата просто няма да дойдат. А преди всичко ПВУ подсигурява нашата ангажираност към тези промени ", разяснява още финансовият министър.

Сред главните тематики, които засегна министър Василев, бяха прозрачността, финансите и вероятностите за развиване както на страната, по този начин и на Европейски Съюз.

„ По отношение на прозрачността – постоянно е добре да се поставят старания за възстановяване.

Когато приказваме за бизнес и европейско финансиране поставихме приоритет върху това да подобрим средата за фирмите от позиция на данъчното облагане и прозрачността при усвояването на европейските фондове “, сподели той.

Според вицепремиера Василев във финансово отношение България е доста добре позиционирана и постоянна. „ Ако погледнем към просветителната, пенсионната и здравната системи имаме доста нарастване на финансовата поддръжка през последните месеци. Считам, че това е извънредно значимо за страната и бизнеса, тъй като България е с най-ярко изразеното неравноправие сред небогати и богати в Европейски Съюз “, акцентира министър Василев.

Според него са нужни и дейности за възстановяване на инфраструктурната съгласуваност както навътре в страната, по този начин и със прилежащите страни, което е от основно значение за превъзмогване на спънките пред даването на съответни обществени, здравни и просветителни услуги.

„ Другото огромно достижение през последните месеци е свободата да се прави бизнес без страната да пречи излишно, без „ пипала “ и нерегламентирани облаги. Резултатът е ускорение на икономическата интензивност – продукция, вложения и експорт, без значение от провокациите на средата. Това е доста окуражаващо “, съобщи още финансовият министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР