Изгряващата звезда за изминалата година в Националната баскетболна асоциация на

...
Изгряващата звезда за изминалата година в Националната баскетболна асоциация на
Коментари Харесай

Паоло Банкеро оглави идеалния отбор на новобранците в НБА с единодушно решение

Изгряващата звезда за миналата година в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) Паоло Банкеро от Орландо Меджик бе определен единомислещо в идеалния тим на новобранците, оповестява АП. Банкеро, първи избор в Драфта през 2022, приключи сезона приблизително с по 20.0 точки, 6.9 битки и 3.7 асистенции. Нападателят на Меджик е в петицата на най-хубавите новобранци дружно с центъра Уолкър Кеслър от Юта Джаз, нападателя Бенедикт Матърин от Индиана Пейсърс, нападателя Кийган Мъри от Сакраменто Кингс и гарда Джейлън Уилямс от Оклахома Сити Тъндър. 

Кеслър приключи сезона приблизително с по 9.2 точки и 8.4 битки, като също така бе четвърти в НБА със 173 блокирани изстрела. Матърин пък записа по 16.7 точки през сезона, с което бе втори измежду изгряващите звезди зад Банкеро. Той наниза и 100 тройки. Мъри бе най-хубав от новобранците и сложи франчайз връх за Кингс с 206 тройки. Уилямс пък бе първи в класацията по отнети топки със 103, а към това той добави по 14.1 точки, 4.5 битки и 3.3 асистенции приблизително на мач. 

Избраният под номер 3 в драфта Джабари Смит-младши е най-популярният избор за втория тим на новобранците. В него попадат още съотборникът му в Хюстън Рокетс - Тари Ийсън, Джереми Сохан от Сан Антонио Спърс и Джейдън Айви и Джейлън Дърън от Детройт Пистънс. Банкеро получи гласове за първия тим във всички 100 анкети. Втори бе Уилямс с 99, следван от Кеслър с 95, Мъри с 88, Матурин със 71, Айви с 43, Ийсън с две и Смит с една.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР