Изглежда, че прекомерната зависимост на групата Вагнер от затворници в

...
Изглежда, че прекомерната зависимост на групата Вагнер от затворници в
Коментари Харесай

ISW: Вагнер използва затворници като пушечно месо в Украйна

Изглежда, че несъразмерната взаимозависимост на групата " Вагнер " от пандизчии в наказателните колонии има все по-големи последствия за бойните качества на частната войска на Пригожин.

Ръководителят на самостоятелната съветска правозащитна организация " Русия зад решетките " Олга Романова съобщи на 23 януари, че от оценените 50 000 пандизчии, които Вагнер е набрал, единствено 10 000 се борят на фронтовете в Украйна заради високия % на жертви, капитулации и дезертиране.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
 Пригожин пита Белия дом в какво закононарушение е упрекната
Пригожин пита Белия дом в какво закононарушение е упрекната " Вагнер "

Съединени американски щати постановиха наказания на частната военна компания

Организацията не може да удостовери без значение тези данни, само че те са доста правдоподобни, като се има поради моделът на Вагнер за потребление на пандизчии като пушечно месо в настъпателни интервенции .

Моделът, който Вагнер, съгласно сведенията, употребява, като резервира висококвалифицираните си дългогодишни наемници като водачи и детайли от вида на специфичните сили върху маса необучени пандизчии, също води до високи бойни загуби, капитулации и дезертьорства.

Целта на Групата " Вагнер " да понижи загубите измежду наемниците си, които не са наказани, евентуално подкопава способността ѝ да резервира и употребява дейно огромната маса от наказани в огромен мащаб и във времето.

ISW към този момент е съобщавала за случаи, в които родственици на бойци от групата " Вагнер " получават празни ковчези, откакто им е обявено, че околните им са починали в Украйна, което допуска, че " Вагнер " не разполага с съществена административна и бюрократична инфраструктура за следене и показване на личните си загуби, което прибавя спомагателна меродавност към оценката на " Русия зад решетките ".
 ISW: Расте съперничеството сред
ISW: Расте съперничеството сред " Вагнер " и съветското МО

Кадиров оправдава чеченското присъединяване във войната с религиозни аргументи

Украинското разузнаване реши, че съветските сили се приготвят за нахлуване напролет или началото на лятото на 2023 година, което частично удостоверява непрекъснатата оценка на ISW, че съветските войски могат да подхващат решителни дейности през идващите месеци .

Представителят на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Украйна Вадим Скибицки съобщи на 20 януари, че пролетта и началото на лятото на 2023 година ще бъдат решаващи във войната, и удостовери, че ГРУ е следило знаци, че съветските войски се прегрупират в подготовка за " огромно нахлуване " в Донецка и Луганска област.

ISW към този момент оцени, че съветските сили може би се приготвят за уверено изпитание (с нападателен или защитителен характер) в Луганска област и следи пренасочване на стандартни сили, като да вземем за пример детайли на ВДВ (ВДВ), към оста Сватово-Кремина след съветското евакуиране от Херсонска област .

ISW също по този начин твърди, че е доста малко евентуално съветските сили да възнамеряват да възобновят нова атака в Северна Украйна откъм Беларус. Оценките на Скибицки значително поддържат настоящите прогнози на ISW за съветските планове през първата половина на 2023 година и акцентират продължаващата нужда от поддръжка от страна на западните сътрудници, с цел да се подсигурява, че Украйна няма да загуби самодейността в интерес на възобновена съветска офанзивна интервенция.

Вадим Скибицки също по този начин повтори, че е малко евентуално съветските сили да стартират нахлуване от Беларус или в Южна Украйна.

Русия продължава да задълбочава военните и икономическите си връзки с Иран, като се пробва да заобиколи взаимноизгодните наказания.
 Съединени американски щати постановат наказания на
Съединени американски щати постановат наказания на " Вагнер "

Министерството на финансите ще дефинира групата като незаконна организация

Председателят на съветската Дума Вячеслав Володин се срещна с ръководителя на иранския парламент Мохамед Багер Галибаф и иранския президент Ебрахим Раиси в Техеран на 23 януари, с цел да разшири напъните за двустранно съдействие.

Източници от иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР) в допълнение спекулираха за по-нататъшни старания за военно съдействие сред Техеран и Москва. Свързаното с КСИР издание Tasnim News разгласява публицистична публикация, в която се твърди, че руско-иранското съглашение за взаимно произвеждане може да разреши на Иран да получи съветски бойни хеликоптери Ми-28 и Ка-52. И Техеран, и Москва евентуално търсят тези съглашения, с цел да понижат натиска на глобите, наложени им от Съединени американски щати.

Основни заключения

Украинското разузнаване реши, че съветските сили се приготвят за нахлуване напролет или началото на лятото на 2023 година, което частично удостоверява непрекъснатата оценка на ISW, че съветските войски могат да подхващат решителни дейности през идващите месеци.

Изглежда, че несъразмерната взаимозависимост на Групата " Вагнер " от набирането на военнослужещи от наказателните колонии има все по-големи последствия за бойния потенциал на " Вагнер ".
 Британското разузнаване: 50 хиляди бойци на
Британското разузнаване: 50 хиляди бойци на " Вагнер " водят война в Украйна

Пригожин търси увеличение на приходите посредством юридическа регистрация

Русия продължава да задълбочава военните и икономическите си връзки с Иран в устрема си да взе участие във взаимноизгодно заобикаляне на глобите.

Руските сили не престават лимитирани контраатаки за възвръщане на изгубените позиции по линията Сватово-Кремина.

Украинските сили нанесоха удари по съветски региони за концентриране в окупираната Луганска област.

Руските сили продължиха сухопътните офанзиви към Бахмут и в западните околности на град Донецк .

Руските сили евентуално са провели несполучлива настъпателна интервенция в Запорожка област през последните 72 часа.

Руските сили не са постигнали никакви доказани териториални придобивки в Запорожка област макар продължаващите изказвания на един от съветските окупационни чиновници. Окупационният чиновник може да прокарва роман за съветски тактически триумфи в Запорожка област, с цел да генерира позитивни разкази, които да отвлекат вниманието на руснаците от неналичието на обещан прогрес в Бахмут .

Усилията на Кремъл да професионализира съветските въоръжени сили не престават да провокират рецензии измежду поддръжниците на новите съветски паралелни военни структури.

Руските публични лица и окупационните управляващи не престават да поставят старания за консолидиране на окупираните територии в съветската обществена, административна и политическа система и за угнетяване на партизанското противоречие в окупираните региони.

Основни заключения
Украинското разузнаване реши, че съветските сили се приготвят за нахлуване напролет или началото на лятото на 2023 година, което частично удостоверява непрекъснатата оценка на ISW, че съветските войски могат да подхващат решителни дейности през идващите месеци. Изглежда, че несъразмерната взаимозависимост на Групата " Вагнер " от набирането на военнослужещи от наказателните колонии има все по-големи последствия за бойния потенциал на " Вагнер ". Русия продължава да задълбочава военните и икономическите си връзки с Иран в устрема си да взе участие във взаимноизгодно заобикаляне на глобите. Руските сили не престават лимитирани контраатаки за възвръщане на изгубените позиции по линията Сватово-Кремина. Украинските сили нанесоха удари по съветски региони за концентриране в окупираната Луганска област. Руските сили продължиха сухопътните офанзиви към Бахмут и в западните околности на град Донецк. Руските сили евентуално са провели несполучлива настъпателна интервенция в Запорожка област през последните 72 часа. Руските сили не са постигнали никакви доказани териториални придобивки в Запорожка област макар продължаващите изказвания на един от съветските окупационни чиновници. Окупационният чиновник може да прокарва роман за съветски тактически триумфи в Запорожка област, с цел да генерира позитивни разкази, които да отвлекат вниманието на руснаците от неналичието на обещан прогрес в Бахмут. Усилията на Кремъл да професионализира съветските въоръжени сили не престават да провокират рецензии измежду поддръжниците на новите съветски паралелни военни структури. Руските публични лица и окупационните управляващи не престават да поставят старания за консолидиране на окупираните територии в съветската обществена, административна и политическа система и за угнетяване на партизанското противоречие в окупираните региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР