Изглежда, че парите могат да купят всичко, дори и щастие.

...
Изглежда, че парите могат да купят всичко, дори и щастие.
Коментари Харесай

Удивителната история на фаталната красавица, която се внедри сред богатите и известните и доказа, че парите могат да купят щастие

Изглежда, че парите могат да купят всичко, даже и благополучие. Флоренс Гулд е знаела това от доста дребна и постоянно е обичала да споделя, че на тях не им пука кой ги има. Тази рискова американска хубавица е била по едно и също време богата брачна половинка, колаборатор на нацистите по време на окупацията на Франция и даже е била дизайнер на дамски облекла.

Флоренс е разбирала добре един простоват факт - комбинацията от хубост и пари значи власт.

А тя е имала доста и от двете, изключително след сватбата си със брачен партньор номер 2 - американския милионер Джей Гулд.

Предпочитала е да не издава скромното си родословие. Родена е в Сан Франциско, а родителите й са французи по генезис. По тази причина, когато тя е на 11 години, фамилията се мести от Съединени американски щати в Париж.

Постепенно Флоренс се трансформира в необикновен див звяр с изострен разум, който постоянно бива оценен от близките. Но един път попаднали в клопката й, множеството жертви - и дами, и мъже - са били подготвени да правят всичко, което тя изиска.

Когато тази сексапилна жена заговаряла някого, нормално е било за да го прелъсти и да наруши персоналното му пространство за да господства. С упоритост и непримиримост става по-богата от цар Крез и даже съумява да избегне 15-годишните опити на Джей Едгар Хувър да я тикне в пандиза за изменничество. Просто управлява всеки, който навлезе в орбитата й.

Мнозина се питат " Флоренс коя?! ", други вероятно могат да садя сетят за Флоренс Гулд Хол в Манхатън.

Тя е била устремена да се внедри в обществото на богатите и известните и нищо отвън това не я задоволява. Затова и изоставя първия си брачен партньор в търсене на по-богат и по-влиятелен " номер 2 ".

И го намира в лицето на Джей Гулд - прочут " вълк от Уолстрийт " с двама бизнес сътрудници, които са се самоубили. Той е твърдо решен да не заплаща високите налози на Съединени американски щати и затова се мести в Париж. Във френската столица той вижда Флоренс, която тогава е хористка, и е мигновено притеглен от нея. Има един не доста дребен проблем обаче - по това време Джей е женен.

Разводът му лишава четири години, прекарани в правосъдни разногласия, само че най-после някогашната му брачна половинка не получава нито цент от благосъстоянието му. През цялото това време, а и след сватбата Флоренс дава бизнес препоръки и упътвания на мъжа си, който постоянно разчита на острия й и прозорлив разум.

След сватбата потокът от любовници на Флоренс не стопира.

Тя и Джей даже си споделят за среднощните си завършения на закуска в леглото. Повечето й афери са за една нощ, само че измежду по-дълготрайните й случки са такива с хора като Джоузеф Кенеди и Чарли Чаплин.

По време на окупацията на Франция тя е собственичка на салон със съмнителна известност в Париж. Мястото се трансформира в обичано на нацистите поради ордата от елитни проститутки, събрани особено за тях. Освен това в края на войната тя оказва помощ на доста германци да спасят живота си.

Междувременно Флоренс и мъжът й имат империя от над 50 хотела и казина, доста от които служат за " пране на пари ". Неин е бил един от най-известните диаманти в света - " Диамантът на успеха ", правоъгълен камък с тегло 31,34 карата, оценен на сред 5 и 8 милиона $.

След войната тя става и един от най-щедрите меценати на музея на изкуството " Метрополитън " и на университета в Ню Йорк. До края на живота си живее по личните си правила и оставя някой различен да се оправя с последствията.

Може да си мислите, че има и други почтени претенденти за купата " най-фаталната жена в историята ", само че си задайте въпроса какъв брой от тях са били живото доказателство, че парите в действителност могат да купят благополучие.

Източник: webcafe.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР