Изглежда, че и голяма част от социалдемократите са . Фракцията

...
Изглежда, че и голяма част от социалдемократите са . Фракцията
Коментари Харесай

Какво би означавала победа на ВМРО-ДПМНЕ и Силяновска за македонс...

Изглежда, че и огромна част от социалдемократите са. Фракцията на Социалдемократическия съюз отпред с Максим Димитриевски (ЗНАМ), както и Лявата партия, чийто претендент беше проф. Биляна Ванковска, събраха гласовете на недоволните социалдемократи. След първичните резултати, от ДИК имаше излъчвания по съвсем всички малките екрани, в които главната дискусия беше към въпроса къде ще бъдат разпределени гласовете на албанските претенденти Буяр Османи и Арбен Таравари във втория тур на президентските избори? Общият брой на гласовете, получени от двамата претенденти, е повече от 200 000.

 

Но какво би означавала победа на ВМРО-ДПМНЕ и Силяновска за, написа деятелят за правата на индивида в Македония Ели Секуловска в текст за.

Във всичките си изявления Силяновска е безапелационна, че ще желае преразглеждане и проверка на Преспанския контракт, който уреди разногласието за името Северна Македония сред Скопие и Атина, както и предефиниране и намиране на някакво Соломоново решение с Република България. Предупрежденията на американските и европейските дипломатически представители в Северна Македония, в които се акцентира, че не са вероятни промени в договорите, както и в, не стопираха професор Силяновска да изрече същата квазипатриотична мантра в съвсем всички нейни изказвания.

 

Според предизборния риторичен фолклор това би означавало потупване по рамото за Северна Македония, срив на демократичния развой и най-много печелене на време в интерес на властническата клика, която ръководи необезпокоявано повече от 70 години, а след рухването на комунизма на югославския деспот Тито структурата му остава непроменена. От друга страна, Силяновска непрестанно говореше за човешки права, полезности, свободи, ярко бъдеще... Но не може ли цялата тази изразителност, изпълнена с прекалено много " полезности ", да изкриви обективността на историческия разбор? Няколко години след подписването на двустранния контракт с България, народът на Северна Македония беше и към момента е подложен на изтощителна антибългарска агитация от медии, политици и историци. Омразата към македонските българи стана още по-ожесточена, а успеха на Силяновска значи продължение на мъката, както и непрекъснато, систематично и редовно малтретиране над нас. Нека тестваме госпожа Силяновска за историческа истина, учредена на обстоятелства. Вътрешна македонска революционна организация е организация, учредена през 1893 година от македонски българи като БМОРК (Български македоно-одрински революционни комитети).

 

Според признатия през 1896 година Устав на БМОРК, в член 3 се споделя, че всеки българин, без значение от пола, може да бъде член на БМОРК. Чудя се, по какъв начин може Силяновска да е претендент за президент на Вътрешна македонска революционна организация, организация, основана от македонски българи, и в това време да бъде безапелационна срещу вписването на българите в Конституцията?

 

Първият непокътнат правилник на " Български македоно-одрински революционни комитети " (БМОРК) от 1896 година Днес, в случай че членовете на БМОРК, които се бориха за независимост и права на индивида, без значение от национална етническа и религиозна принадлежност, имаха опцията да видят днешната Вътрешна македонска революционна организация и в случай че можеха да чуят госпожа Силяновска, в действителност щяха да се срамят. Илинденското въстание пък, в което българите имат водеща роля, през днешния ден настойчиво се фалшифицира като македонско!

" Един от въпросите, които бих задала на Силяновска, е за какво оживелите илинденци или техните наследници, както и всички вмровци, са съдени, затворени и избити като българи след 1944 година? Разбира се, няма да получа отговор на този въпрос ", написа Ели Секуловска. " Но парадоксът е част от живота в днешна Северна Македония. Френският углавен кодекс, признат още през 1948 година, гласи: „ Геноцид значи акт, който благодарение на комплициран проект има за цел цялостното или отчасти заличаване на национална, етническа, расова или религиозна група или друга група, съгласно всеки случаен аршин. Днес се прави геноцид над македонските българи и наподобява, че няма да има край. Вероятно би трябвало да се потърси незабавна помощ от Европейската комисия, както и от всички съответни интернационалните организации ".

 

Ели Секуловска
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР