Изгарящите над 40-градусови горещи вълни Луцифер ще станат нормални до

...
Изгарящите над 40-градусови горещи вълни Луцифер ще станат нормални до
Коментари Харесай

Горещи вълни като Луцифер ще са нормални в Южна Европа към 2050 г.

Изгарящите над 40-градусови горещи талази " Луцифер " ще станат естествени до 50-те години на XXI век в Южна Европа . Това предизвестиха учени, като приканиха за готовност за избавяне на човешки животи.

Горещи талази като " Луцифер ", които разпалиха горски пожари и повредиха земеделската годишна продукция в Европа през август, в този момент са минимум четири пъти по-разпространени спрямо преди 100 години , предизвестява коалиция от интернационалните учени.

" В началото на XX век, лято като това, което преди малко преживяхме, би било изключителна необичайност ", акцентира Геерт Ян ван Олденборг, старши откривател в Кралския метеорологичен институт на Холандия, като добавя: " В цяла Южна Европа в този момент е налице едно на 10 късмет да има толкоз гореща вълна, колкото видяхме през това лято, през всеки летен сезон оттук насетне. "

Такова време ще стане типично в Южна Европа доникъде на века , в случай че парниковите газове не престават да се усилват в атмосферата, съгласно симулациите на климатичните модели на учените, които правят оценка въздействието на изменението на климата върху рисковите метеорологични условия.

Световните температури стигнаха рекордно ниво за трета поредна година през 2016 г ., оповестиха учените през януари.

Интензивността на горещите талази в Европа също по този начин се е нараснала с 1 до 2 градуса по Целзий от 1950 година насам .

Повече от 35 хиляди души починаха по време на европейската гореща вълна през 2003 година, а десетки хиляди си отидоха в Русия по време на рисковите горещини през 2010 година

Заплахата е изключително тежка във към този момент изнемогващи от горещините места, от Южна Азия до Персийския залив.

По време на горещата вълна " Луцифер ", незабавните случаи, признати в лечебни заведения в Италия, са се нараснали с 15 % .

Смъртността в Европа , породена от бедствия, свързани с времето, в това число горещи талази, горски пожари и засушаване, може да нарасне 50 пъти до края на столетието .

Правителствата се споразумяха през 2015 година в Париж да лимитират " много под " 2 градуса по Целзий стоплянето на планетата спрямо времето преди индустриализацията, като в същото време поставят старания за ограничение на стоплянето до 1,5 градуса по Целзий.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР