Издирваните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиева са били задържани в

...
Издирваните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиева са били задържани в
Коментари Харесай

Арнаудова: Арабаджиеви са задържани в имението на Жоро Шопа до Барселона

Издирваните хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиева са били арестувани в имението на посочения за дясна ръка на Брендо Георги Семерджиев, прочут като Жоро Шопа, в град покрай Барселона.

Това заяви говорителката на основния прокурор Румяна Арнаудова, която цитира публично съобщение от испанските управляващи до българската прокуратура.

Белезници на Арабаджиеви са били щракнати към 8,30 ч испанско време. Заедно с тях бил арестуван и Жоро Шопа, само че по искане на Швейцария.

До залавянето на Арабаджиеви се е стигнало след информация на българската прокуратура до Испания. Властите в София са изпратили в Мадрид европейска заповед за следствие, посредством която испанците са имали законовото съображение да претърсят имението на Жоро Шопа, където се натъкнали на Арабаджиеви.

Прокурор Арнаудова сподели, че следва да се изпратят в Испания нужните документи за връщането на Арабаджиеви у нас.

Ако те непринудено изискат екстрадиция, това ще отнеме към половин месец преди да бъдат конвоирани в столичен арест у нас.

Арабаджиеви бяха търсени от края на август 2018 година, когато Специализираната прокуратура стартира следствие против тях за присъединяване в незаконна група, пране на пари и данъчни закононарушения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР