Издигнатият от Продължаваме промяната - Демократична България за кандидат за

...
Издигнатият от Продължаваме промяната - Демократична България за кандидат за
Коментари Харесай

Радостин Василев: Първоначално Денков предложи за спортен министър корупционна фигура от ГЕРБ

Издигнатият от " Продължаваме промяната - Демократична България " за претендент за министър председател Николай Денков е предложил в началото в проектокабинета си " корупционна фигура от ГЕРБ " за министър на спорта. Това сподели пред Българска национална телевизия Радостин Василев, който популяризира запис от националния съвет на обединението и провокира отвращение в останалите политически сили. Това докара и до решение на ГЕРБ да спрат все още договарянията с " Продължаваме промяната - Демократична България " за поддръжка за държавно управление с втория мандат.

 Радостин Василев пусна запис с обявените от Кирил Петков компромати и го упрекна в изменничество (допълнена) Радостин Василев пусна запис с обявените от Кирил Петков компромати и го упрекна в изменничество (допълнена)

" Имах един диалог с Николай Денков преди към 2 седмици, в който ми сподели, че профилът на това държавно управление няма да е антикорупционен. Още в самото началото той предложи за министър на спорта отявлена корупционна фигура на ГЕРБ, забъркан с корупционни схеми в спорта. Докато аз бях министър, съумях да го хвана в тези схеми ", посочи Василев.

Той описа, че е съумял да убеди Денков, че този човек, на който отхвърли да спомене името, би трябвало да бъде заменен и по този начин се е стигнало до посочването на автомобилния играч Димитър Илиев за министър на спорта. Василев сподели още, че не е имал упоритости още веднъж да е министър на спорта и призна, че Илиев е определен с консенсус.

 Изпиране, чистка, служби: по какъв начин Изпиране, чистка, служби: по какъв начин " Продължаваме промяната " мъчно взема решение за ръководство с ГЕРБ (според записа)

По думите му замесването на името на президента Румен Радев в абсурда към записа и лансирането на концепцията, че той стои зад него, е цялостна неистина. Той посочи, че за последно се е виждал с президента преди една година.

Напускащият парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " добави, че откакто е чул два пъти записа, който популяризира, се е замислил дали да не се откаже от политиката, само че самичък се разубедил. Той добави, че задачата пред него е да осъществя допустимо най-бързо своя политически план.

 След записа: няма опасност за суверенитета, казусът е различен След записа: няма опасност за суверенитета, казусът е друг
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР